Προκόπης Παυλόπουλος: «Η φορολογία μας έχει εξαντλήσει όλους»

«Εγκυμονεί κινδύνους για την κοινωνία η υπερφορολόγηση»

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η φορολογία μας έχει εξαντλήσει όλους»

​Για την υπερφορολόγηση την οποία θεωρεί επικίνδυνη τόσο για την κοινωνία όσο και για τη μεσαία τάξη μίλησε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε συνέντευξή του στον «Real Fm» και στον Αιμίλιο Λιάτσο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

«Η φορολογία έχει εξαντλήσει όλους. Η υπερφορολόγηση εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την υπόσταση της μέσης τάξης».

Και πρόσθεσε πως «η ιδιοκτησία δεν είναι ένα τυχαίο δικαίωμα. Όταν η ιδιοκτησία υπόκειται σε φορολογία η οποία αντιστοιχεί σε έμμεση δήμευση αυτό έχει επιπτώσεις στην κοινωνία, στον μέσο άνθρωπο, επομένως στη δημοκρατία. Έχουμε ξεπεράσει το όριο εκείνο το οποίο είναι επιτρεπτό», τονίζοντας πως πρέπει να γίνει «πλήρης αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος και πλήρης αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος που αφορά στην ιδιοκτησία».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην Ευρωζ’ωνη, είπε ότι «δεν πάει καλά. Φαίνεται ότι οι γερμανικές εμμονές, δεν κάνουν καλό. Κάναμε ότι μας είπαν. 1ον είναι ανάγκη να εντοπιστούν οι αστοχίες του προγράμματος και 2ον να βοηθήσουν την Ελληνική οικονομία να αποκτήσει τις δυνατότητες για αναπτυξιακή πορεία».

Γι’ αυτό και όπως είπε, θεωρεί πως «η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει μονομερώς. Η αντίρρηση της τρόικα ήταν μια αντίρρηση όσο δεν καταφέρναμε να μηδενίσουμε το έλλειμμά μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top