Στο «σφυρί» τρία ολυμπιακά ακίνητα-Παίρνουν μετάλλιο ζημίας για τον Έλληνα φορολογούμενο

Το Δημόσιο επιχειρεί να καλύψει τα σπασμένα των τελευταίων χρόνων

Μετά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο εγκατάλειψης, τρία ολυμπιακά έργα φαίνεται πως θα πάρουν και το μετάλλιο ζημίας για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Iππικό κέντρο στο Μαρκόπουλο, το Kωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και το Kλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι βγαίνουν στο σφυρί μετά απο προκήρυξη ��ιαγωνισμού παραχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ με τιμή εκκίνησης 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το κόστος κατασκευής και συντήρησης τους μέχρι το 2013 έφτασε τα 195,4 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, απο τα στοιχεία που έχουν δοθεί για το κόστος των ολυμπιακών αγώνων του 2004, η κατασκευή του Kωπηλατοδρομίου στον Σχοινιά κόστισε 76,3 εκατομμύρια ευρώ και για τη συντήρηση του το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε με επιπλέον 10,5 εκατομμύρια.

Το Ιππικό κέντρο στο Μαρκόπουλο απαίτησε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ,και για τη συντήρηση του το κράτος επιβαρύνθηκε με 11,3 εκατομμύρια.

Για το Κλειστό στο Γαλάτσι,δαπανήθηκαν 60,6 εκατομμύρια αν και αρχικά είχε προϋπολογιστεί στα 12 εκατομμύρια, τη στιγμή που για τη συντήρηση του κτιρίου δαπανήθηκαν 1,8 εκατομμύρια.

Έτσι φαίνεται πως με τα χρήματα που ζητάει το ελληνικό δημόσιο, επιχειρεί να καλύψει μόνο τα σπασμένα των τελευταίων χρονών από τη συντήρηση των τριών ολυμπιακών ακινήτων, και όχι την πραγματική τους αξία.

Μάλιστα πηγές του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ εκτιμούν πως τα τρία ολυμπιακά ακίνητα είναι τα πιο ώριμα προς αξιοποίηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top