Καθησυχαστικός ο Μηταράκης για το ρωσικό εμπάργκο – Δείτε τι προβλέπει

Τι θα κάνει η κυβέρνηση για τους κλάδους που θα πληγούν

​Την άποψη ότι οι επιπτώσεις στην ελληνική αγορά μετά το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα δεν είναι σημαντικές, εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, εφόσον το ποσοστό των προϊόντων που εξάγονται στη Μόσχα φτάνει όπως είπε το 1,5%.

«Από την αρχή της ουκρανικής κρίσης, η Ελλάδα στόχευσε να μην πληγεί η χώρα μας από τις ρωσικές κυρώσεις», τόνισε ο κ.Μηταράκης στο ραδιόφωνο του Σ��ΑΙ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η ελληνική διπλωματία είναι σε απευθείας σύνδεση με τη ρωσική.

Ο υφυπουργός δήλωσε πάντως ότι η Ευρώπη προτίθεται να λάβει ακόμα πιο σκληρά μέτρα εναντίον της Μόσχας, κάτι που αυξάνει και το φόβο για περισσότερα αντίποινα, ενώ σημείωσε την πρόθεση των Βρυξελλών να προσφύγουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου καθώς το ρωσικό εμπάργκο παραβιάζει τις διεθνείς εμπορικές συνθήκες.

Επισήμανε ακόμη ότι η ελληνική πλευρά είναι πιθανό να προσφύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ώστε να αποζημιωθούν οι κλάδοι που θα πληγούν δυσανάλογα.

Σχολιάζοντας τις πτωχεύσεις των ρωσικών τουριστικών γραφείων ο κ. Μηταράκης εκτίμησε ότι αυτή η ιστορία ��πορεί να αποβεί θετική για την Ελλάδα, καθώς η φιλοξενία που προσέφερε στους ρώσους τουρίστες η χώρα μας αποτελεί μήνυμα στη Ρωσία ότι η Ελλάδα σέβεται τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top