Στην κυκλοφορία από τον Χρυσοχοΐδη το α΄ τμήμα Κόρινθος-Πάτρα

Μήκους 6,5 χιλιομέτρων

Στην κυκλοφορία από τον Χρυσοχοΐδη το α΄ τμήμα Κόρινθος-Πάτρα

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα παρουσία του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Πάτρα, μήκους 6,5 χιλιομέτρων.

Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί τον δεξιό κλάδο κυκλοφορίας προς Πάτρα του αυτοκινητόδρομου «Ολυμπία Οδός» αλλά θα λειτουργεί προσωρινά, κατά τη διάρκεια των έργων, με δύο κατευθύνσεις προς Πάτρα και προς Κόρινθο.

Ταυτόχρονα ξεκινά η κατασκευή του αριστερού κλάδου προς Αθήνα η οποία θα διαρκέσει περίπου 10 μήνες.

«Για πρώτη φορά, σερ ενάμισι χρόνο περίπου χρόνο από σήμερα και λιγότερο, τα 120 χιλιόμετρα Κορίνθου –Πατρών θα είναι μόλις μια ώρα δρόμος. Θα είναι ένας σύγχρονος δρόμος και ασφαλής», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοιδης.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Πάτρα θα περιλαμβάνει 16 χιλιόμετρα σηράγγων. Πρόκειται για 12 συνολικά σήραγγες στις περιοχές Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Ακράτα, Πλάτανος, Λαμπίρι και Παναγοπουλα, ενώ η πρόοδος στη διάνοιξη των σηράγγων φθάνει το 78%.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι σε λίγες εβδομάδες θα παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία το τμήμα του Μαλλιακού κόλπου, στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Λαμίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top