Συνάντηση Ν.Δένδια – Ο. Κεφαλογιάννη για τον τουρισμό και το ΕΣΠΑ

Τι δήλωσε για τις εξαγωγές προς τη Ρωσία ο υπουργός Ανάπτυξης

Mε την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε χθες o Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας.

O κ. Δένδιας δήλωσε μετά τη συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού: «Υπήρξε μια μακρά συζήτηση και σε βάθος, για τα θέματα που αφορούν στον κοινό τόπο, που είναι η ανάπτυξη όλων των τομέων της Οικονομίας και ειδικά σε αυτήν την περίπτωση του ελληνικού Τουρισμού.

Συμφωνήσαμε με τη κα Υπουργό να υπάρχει απόλυτη συνεργασία και ιδιαίτερα στα θέματα εκμεταλλεύσεως των κονδυλίων που προβλέπει το νέο ΕΣΠΑ για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να μπορέσει υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Τουρισμού να εκπεμφθεί ένα ομογενοποιημένο μήνυμα, που να προάγει το branding και την εικόνα της χώρας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε επίσης: «Επίσης, συζητήσαμε τις κοινές μας ανησυχίες για τη ρωσική αγορά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας πω ότι και εμείς από τη δική μας πλευρά παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά το θέμα των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία. Θέλω να εκφράσω την ελπίδα ότι τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται δεν θα έχουν σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και στις ελληνικές εξαγωγές. Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω την κα Υπουργό για τη στενή συνεργασία που έχουμε στα θέματα αρμοδιότητάς μας».

Η κα Κεφαλογιάννη ευχαρίστησε επίσης από την πλευρά της τον κ. Δένδια για τη συνεργασία και επισήμανε ότι ο τουρισμός έχει αποδείξει αυτά τα δύο χρόνια ότι μπορεί να είναι κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη.

«Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στο νέο Πρόγραμμα, στο νέο ΕΣΠΑ, στις δομές και στις δράσεις του, έτσι ώστε να διοχετευτούν τα κονδύλια στην κατεύθυνση που έχει χαράξει το Υπουργείο Τουρισμού με την Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό. Μέλημά μας είναι όλες οι Περιφέρειες της χώρας να μπορούν να στηρίξουν ένα μέρος των κονδυλίων τους στον τουρισμό» τόνισε.

Αναφέρθηκε ακόμα την στην πρόθεσή της να ξεφύγει η Ελλάδα από το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα» και να μπορέσει να επενδύσει στις νέες, ειδικές μορφές τουρισμού ( (Αγροτουρισμό, Οινοτουρισμό, Γαστρονομικό Τουρισμό, Θαλάσσιο Τουρισμό, Θρησκευτικό Τουρισμό, Πολιτιστικό Τουρισμό, Ιατρικό- Ιαματικό, Ορεινό Τουρισμό), με υποστήριξη από το νέο Πρόγραμμα.

«Για το λόγο αυτό πήραμε απόφαση με τον κ. Δένδια να συνεργαστούμε, συντονίζοντας τις δράσεις μας τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Περιφερειών. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες να αναπτυχθούν. Επομένως, και στόχος δικός μας, κεντρικά, είναι να δώσουμε τις κατευθύνσεις εκείνες, έτσι ώστε η απορρόφηση των κονδυλίων να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμού, η οποία ανέφερε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες συνεργασίες με ομάδες εργασίας.

Στη συνάντηση μετείχε και ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων / ΕΣΠΑ κ. Γιώργος Γιαννούσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top