Μόνο ο Μεϊμαράκης ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ

Στο γραφείο του το πόρισμα της αξιολόγησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

​Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης κρατά στα χέρια του από το απόγευμα της Τρίτης το πόρισμα για την αξιολόγηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πρόκειται για την πολυσέλιδη έκθεση 600 σελίδων της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) που παραδόθηκε χθες στον κ. Μεϊμαράκη από τον πρόεδρο της Αρχής Ευάγγελο Κουφουδάκη.

Είναι η πρώτη φορά που συντάσσεται μια τέτοια έκθεση στην ιστορία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς έχουν αξιολογηθεί όλα τα τμήματα όλων των ελληνικών πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Τα στοιχεία της έκθεσης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον των παιδιών μας καθώς θα ληφθούν υπόψη για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής βρίσκεται και η έκθεση αξιολόγησης από ανεξάρτητο εκτιμητή για τα οργανογράμματα των πανεπιστημίων που το προσωπικό τους έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Και οι δύο κρίσιμες εκθέσεις θα συζητηθούν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το προσεχές διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top