Δεν χαρίζεται ο Δένδιας: Το ενεργειακό κόστος θα μειωθεί ακόμη και μονομερώς

«Νομοθετούμε και όποιος θέλει μας πάει στα κοινοτικά όργανα»

Σαφές μήνυμα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους έστειλε ο Νίκος Δένδιας μετά τη Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανική Πολιτική.

«Επιδιώκουμε ειλικρινή διάλογο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, αλλά αν διαφωνήσουμε με τους εταίρους μας για τα μέτρα, ως κυρίαρχη χώρα μπορούμε να νομοθετήσουμε και όποιος θέλει μπορεί να μας πάει στα κοινοτικά όργανα» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, υπάρχει σαφής σχεδιασμός από τον πρωθυπουργό για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας τόνισε πως το κράτος τοποθετεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και αυτό που κάνει είναι «να βοηθήσει να μειωθεί το κόστος ώστε αυτοί που παράγουν προϊόντα να καταφέρουν να είναι ανταγωνιστικοί».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σχολίασε πως οι παρεμβάσεις στο κόστος εργασίας είναι υπεραρκετές και σημείωσε πως το μη μισθολογικό κόστος έχει επιπτώσεις όπως είναι η υψηλή φορολογία της εργασίας αλλά αυτό είναι κάτι «που πληρώνει όλη η οικονομία».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top