Σπέκουλα τα περί χρέους και φοροελαφρύνσεων στο Παρίσι

Δεν αλλάζει η ουσία του ελέγχου στην Αθήνα

Σπέκουλα τα περί χρέους και φοροελαφρύνσεων στο Παρίσι
Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Τόντ, η Κομισιόν θεωρεί επισήμως ότι τα όσα έχουν ακουστεί για την συνάντηση στο Παρίσι, σε σχέση με πιθανές συζητήσεις για απομείωση του χρέους, ή πιθανότητα μείωσης φορολογικών συντελεστών είναι αναληθείς.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια του καθημερινού briefing απέρριψε μάλιστα και τους συσχετισμούς που έχουν γίνει από την ελληνική πλευρά σε σχέση με το πως αντιλαμβάνεται η εσωτερική αγορά την παρουσία της τρόικας. Ως σπέκουλα, μάλιστα, απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η κατανάλωση μειώνεται όσο οι ελεγκτές περιδιαβαίνουν τα υπουργεία και πως δημιουργείται ανησυχία.

Παρομοίως, ως σπέκουλα απέρριψε τα όσα είχαν ακουστεί για το πόσο θα κάτσουν στην πρωτεύουσα τα τεχνικά κλιμάκια και οι επικεφαλής.

Υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, άλλος εκπρόσωπος εξήγησε λίγο αργότερα ότι: «Η ουσία των ελέγχων και των συζη��ήσεων δεν αλλάζει επειδή αλλάζει το μέρος διεξαγωγής τους. Προφανώς και στο παρελθόν γίνονταν προπαρασκευαστικές συζητήσεις, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο».

«Η προπαρασκευαστική συνάντηση στο Παρίσι δεν αλλάζει την διαδικασία και δεν υποκαθιστά τον κανονικό έλεγχο της Τρόικας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου» σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top