Σύσκεψη υπό τον Χ. Αθανασίου για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πειραιά και του προέδρου του ΔΣΠ

Σύσκεψη για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων και Εισαγγελιών του Πειραιά πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νικόλας Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης, ο νέος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, του ΕΒΕΠ, κλπ.

Κατά τη σύσκεψη οι φορείς έθεσαν το θέμα της αναγκαιότητας παραμονής των δικαστηρίων και των εισαγγελιών εντός των ορίων του δήμου Πειραιά και πρότειναν στο υπουργείο Δικαιοσύνης να μεταστεγαστούν το πολιτικό Πρωτοδικείο, το πολιτικό Εφετείο και οι αντίστοιχες Εισαγγελίες, μόλις πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες, στη Ράλλειο Σχολή, η οποία παραχωρείται από τον δήμο για αυτό τον σκοπό.

Το Υπουργείο θεωρεί θετική τη συγκεκριμένη πρόταση και εισηγήθηκε τα διοικητικά Δικαστήρια, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο και οι αντίστοιχες δικαστικές υπηρεσίες να μεταφερθούν προσωρινά στο κτίριο «Κεράνης», μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στη Ράλλειο Σχολή και στη συνέχεια να στεγαστούν στο κτίριο της οδού Σκουζέ (όπου στεγάζονται σήμερα), εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις (καλλωπισμός, δημιουργία εξόδου κινδύνου, κλπ).

Οι φορείς του Πειραιά επιφυλάχθηκαν να επεξεργαστούν την πρόταση και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα σύσκεψη για τη λήψη οριστικών αποφάσεων, εντός επτά ημερών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top