Βλάχος: Συμφέροντα ξένων κέντρων έριξαν τον Καραμανλή

«Είναι σημαντική προσωπικότητα για την πολιτική ζωή του τόπου»

Για σχέδιο προκειμένου να χτυπηθεί ο Κώστας Καραμανλής διότι κάποιες στρατηγικές επιλογές του ενόχλησαν ξένα συμφέροντα κάνει λόγο ο Γιώργος Βλάχος σχολιάζοντας πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις όπως το Βατοπέδι, τα δομημένα ομόλογα και η ΕΛΣΤΑΤ.

«Δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί για μια δύσκολη ώρα στην πολιτική μας φαρέτρα, ο Κώστας Καραμανλής είναι μια προσωπικότητα σημαντική, παραμένει ένα κεφάλαιο για την πολιτική ζωή του τόπου, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μπορεί και όχι. Ο ίδιος τα έχει απολαύσει όλα και δεν είναι στις προτεραιότητές του να επιστρέψει στην πολιτική» πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης δικαιώνεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου για τον οποίο –με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του εκπροσώπου του- τόνισε πως «είναι εκτός τόπου και χρόνου» και πρόσθεσε πως «αντί να σιωπούν ζητούν και τα ρέστα».

Ο κ. Βλάχος εξέφρασε αμφιβολίες για τη χρησιμότητα της απόφασης Αβραμόπουλου να δεχθεί τη θέση του Επιτρόπου, σημειώνοντας ωστόσο ότι με την υποψηφιότητά του η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει ένα καλύτερο χαρτοφυλάκιο στην Ευρώπη.

Όσον αφορά την εκλογή για του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για πρόσωπο κοινής αποδοχής, προτείνοντας κάποιον από την κεντροδεξιά, και ζητά να μην μπλέκουμε «τον θεσμό με την πολιτική μας μιζέρια».