Κατατίθεται από το ΥΠΟΙΚ τo πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου

Αύριο κατά πάσα πιθανότητα (ή το αργότερο την Τρίτη) θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομικών για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που θέτει η τρόικα προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής ρυθμίσεις:

-Καταργείται από φέτος η υποχρέωση υποβολής της ετήσιας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

-Προβλέπεται νέα διαδικασία απενεργοποίησης του ΑΦΜ για όσους έχουν χρέη στην εφορία ή εμφανίζουν μηδενική δραστηριότητα.

-Προστίθενται 400 οργανικές θέσεις υπαλλήλων στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με στόχο να ενταθούν οι έλεγχοι και να λειτουργήσει η φορολογική διοίκηση.

-Αλλάζει το πλαίσιο για το «πόθεν έσχες». Προβλέπεται η συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων προσώπων, η οποία αποτελείται πλέον από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και ενός υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

-Θεσπίζεται η υποβολή δήλωσης οικονομικών συμφερόντων, προβλέπεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» μέσω ίντερνετ ενώ και καθιερώνεται και η χρήση μεθόδων ανάλυσης επικινδυνότητας στους ελέγχους.

-Καθορίζεται ότι μέσα στον επόμενο ενάμισι χρόνο θα πρέπει να γίνει χάραξη του αιγιαλού στο σύνολο της χώρας (σήμερα υπάρχει μόνο στο 8% της επικράτειας), αλλά αποσύρονται όλες οι διατάξεις που αφορούσαν τρόπου αξιοποίησης του αιγιαλού.

-Εντάσσονται στο Ε��ΕΑ οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (T.E.A.Π.Ι.Ε.Ν.)

-Αλλάζει πλήρως το σύστημα δημοσίων συμβάσεων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρώπη, με απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

-Μειώνονται τα διοικητικά βάρη σε τουλάχιστον 10 τομείς της οικονομίας.

Ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες ρυθμίσεις οι οποίες θα κατατεθούν από τα αρμόδια υπουργεία με την μορφή τροπολογίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top