Επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου ζητά ο Α. Τσίπρας

«Αν είναι σίγουρος ο Σαμαράς ας μην περιμένει τον Φλεβάρη» δηλώνει

Επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου ζητά ο Α. Τσίπρας

Να εκκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής προέδρου Δημοκρατίας αν θεωρεί ότι διαθέτει 180 βουλευτές, καλεί τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη. Ωστόσο, όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για το ίδιο ζήτημα ότι με την εκλογή Προέδρου δεν κρίνε��αι συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά συγκεκριμένη πολιτική: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κανένα σοβαρό πρόσωπο που να θέλει να παριστάνει τον σύγχρονο Τσιριμώκο. Άλλωστε, σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, στην προεδρική εκλογή δεν θα κρίνεται το πρόσωπο του υποψηφίου. Θα κριθεί εάν μπορεί και πρέπει να συνεχίσει η παρούσα συγκυβέρνηση την πολιτική της καταστροφής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top