Νέα σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου για την αξιολόγηση

Την εβδομάδα που έρχεται

Νέα σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου για την αξιολόγηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, αναμένεται την εβδομάδα που έρχεται, να γίνει νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με συμμετοχή και του Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού του Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Σε αυτήν θα συζητηθούν τυχόν βελτιώσεις στο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, ώστε να κλείσουν τα μέτωπα στην κυβέρνηση, και να εφαρμοστεί ο νόμος με την υποχρεωτική ποσόστωση, μέχρι τα τέλη του χρόνου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Οι πληροφορίες μας λένε, ότι τρία θα είναι τα σημεία για τη χρυσή τομή:

-Το 15% των εργαζομένων χαμηλής παραγωγικότητας θα προκύπτει από το σύνολο κάθε υπουργείου ή δημόσιου φορέα κι όχι ξεχωριστά για κάθε τμήμα ή διεύθυνση.

-Θα υπογραμμίζεται κατηγορηματικά πως για το 15% δεν θα προκύπτουν απόλυση ή περικοπές μισθού.

-Θα παρέχεται η δυνατότητα επιμόρφωσης των συγκεκριμένων υπαλλήλων και εκούσια μετακίνησή τους σε άλλη θέση της ίδιας Υπηρεσίας.

Εξελίξεις όμως φαίνεται να διαμορφώνονται και στη στάση της ΑΔΕΔΥ. Σε σύσκεψη που είχε γίνει σε ξενοδοχείο της πλατείας Καραϊσκάκη, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν παρατάξεις και συνδικαλιστές που έλεγαν ότι τάσσονται υπέρ της αξιολόγησης κι ότι δεν μπορεί να εμφανίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι δεν θέλουν να κριθούν.

Πάντως και σήμερα εργαζόμενοι στο δήμο Πατρέων εμπόδισαν τους ελεγκτές του Δημοσίου να κάνουν έρευνα για ενδεχόμενα πλαστά πιστοποιητικά ή παράτυπες μετατάξεις. Ετσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην Ενωση των δημάρχων και τους ζήτησε να βοηθήσουν στη διεξαγωγή του ελέγχου.

Ρεπορτάζ Γ. Ευσταθίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top