Τη χρυσή τομή αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της αξιολόγησης

Την ίδια ώρα που εντείνονται το «αντάρτικο» και οι αντιδράσεις

Τη χρυσή τομή για την αξιολόγηση αναζητούν στην κυβέρνηση, ενόψει και της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ εντείνεται το αντάρτικο των συνδικαλιστών κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο και κατά του ελέγχου για πλαστά πιστοποιητικά και παράτυπες μονιμοποιήσεις.

Πρωτοβουλίες στη σκιά της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης για τον τρόπο αξιολόγησης αναπτύσσονται τις τελευταίες ώρες, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των εργαζομένων χαμηλής απόδοσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εργαζόμενοι έκαψαν τα φύλ��α αξιολόγησης στο υπουργείο Υγείας, συνδικαλιστές εμπόδισαν ελεγκτές να κάνουν έλεγχο για πλαστά πτυχία, ενώ έκκληση απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση να ενταχθούν στην εθελοντική κινητικότητα. Πρόβλημα υπάρχει όμως και με την απογραφή δημοτικών επιχειρήσεων, ύστερα και από τις πιέσεις της τρόικας να κλείσουν όσες δεν απογραφούν, όπως κι όσες δημοτικές επιχειρήσεις έχουν εμφανίσει επί τρία συνεχόμενα χρόνια παθητικό. Μέχρι τώρα δεν έχουν απογραφεί 133 δημοτικές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και 51 αναπτυξιακές εταιρίες, σε σύνολο 744 φορέων.

Αισθανόμενος πίεση από συναδέλφους του υπουργούς, από το ΠΑΣΟΚ, από τους συνδικαλιστές, από την τρόικα και από δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών είδε κι απόειδε στη συνέντευξη Τύπου και βγήκε από τα ρούχα του, πετώντας μέχρι και τη γραβάτα.

Στη χρυσή τομή που αναζητείται για τη μέθοδο αξιολόγησης στο Δημόσιο, την οποία η κυβέρνηση αποσυνδέει από απολύσεις και περικοπές μισθών, εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το ενδεχόμενο τροποποίησης του νόμου, ώστε η ��ποχρεωτική ποσόστωση 15% για τους εργαζόμενους χαμηλής απόδοσης να αφορά στο σύνολο κάθε υπουργείου ή δημόσιου φορέα κι όχι σε κάθε μεμονωμένη διεύθυνση, όπως ισχύει σήμερα.

«Λέμε ναι στην αξιολόγηση, όχι στις απολύσεις» επιμένει ο κ. Ντινόπουλος, ενώ ο υφυπουργός του Γιώργος Ντόλιος δήλωσε: «Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν, αλλά να μη χαθεί ο στόχος τη αξιολόγησης σε όλο το Δημόσιο».

Μετά τον Πειραιά και το Χαλάνδρι, σήμερα δημοτικοί υπάλληλοι στην Πάτρα, υπακούοντας σε εντολές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εμπόδισαν ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης να κάνουν έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά και παράτυπες μονιμοποιήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top