Βενιζέλος: η Ελλάδα υποστηρίζει το ολλανδικό αίτημα για πρόσβαση στις έρευνες

Σχετικά με το τραγικό συμβάν στην Ουκρανία

H Ελλάδα με πολύ μεγάλο σεβασμό, υποστηρίζει την ολλανδική πρόταση καθώς η Ολλανδία είναι η χώρα που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευαγγελος Βενιζέλος, κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. σε σχέση με το τραγικό συμβάν με το αεροσκάφος στην Ουκρανία.

Η ολλανδική πρόταση υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για πλήρη και ασφαλή πρόσβαση για έρευνες στο τόπο του τραγικού συμβάντος με σεβασμό στην «εδαφική ακεραιότητα» της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Θέλουμε την πλήρη και άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ρωσία ψήφισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας την απόφαση αυτή. Το κείμενο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών σήμερα στέλνει ένα πάρα πολύ καθαρό μ��νυμα που αφορά όχι μόνο το τραγικό γεγονός, αλλά και γενικότερα στην κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία».

Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι από την άποψη αυτήν «πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ομόφωνη ευρωπαϊκή θέση», η οποία ενισχύει την πολιτική οντότητα της ΕΕ και τη δυνατότητά της να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή που συνδέονται με την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Αλλά, εδώ προέχει ο σεβασμός στα θύματα, ο σεβασμός στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Γάζα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η Ελλάδα ευθύς ε��αρχής έχει υποστηρίξει με σειρά διπλωματικών παρεμβάσεων την αιγυπτιακή πρωτοβουλία που στηρίζεται από τον Αραβικό Σύνδεσμο και είναι η μόνη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η οποία μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη για άμεση εκεχειρία, επαναφορά στο καθεστώς εκεχειρίας του 2012 και, όπως σημείωσε, απώτερος στόχος είναι η επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Αλλά, αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η εξακολούθηση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή, επισήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top