«Μπλόκο» από ΠΑΣΟΚ στην υποχρεωτική ποσόστωση για την αξιολόγηση

«Άδικο και τυφλό το 15% για τους “κακούς” δημοσίους υπαλλήλους»

Νέα δεδομένα στο θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, ενδέχεται να δημιουργήσει η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει στην υποχρεωτική ποσόστωση, με βάση την οποία το 15% των εργαζομένων θα κρίνονται οπωσδήποτε χαμηλής παραγωγικότητας.

Το θέμα έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Δημήτρη Σταμάτη, την περασμένη Πέμπτη, σε συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, σε κλειστή επικοινωνιακή κομματική σύσκεψη, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα «γιατί έτσι θα μπορέσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να προσφέρουν καλύτερες ��πηρεσίες και αποτελεσματικότερες στους Έλληνες πολίτες και για την ανάπτυξη της χώρας».

Ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεσή του ΠΑΣΟΚ στο μέτρο της αρνητικής ποσόστωσης, λέγοντας: «Θα πρέπει να αποφύγουμε ακραίες καταστάσεις, όπως είναι αυτό το 15% που μπαίνει ως προαπαιτούμενο στην αξιολόγηση, ως ποσόστωση, ας το πούμε έτσι, να παίρνουν κακό βαθμό οι δημόσιοι υπάλληλοι. Θεωρούμε ότι αυτό το πλαίσιο του 15% ως ποσοστό στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι άδικο και τυφλό, γιατί πολύ εύλογα ρωτούν πολλοί γιατί να μην είναι 20% ή 10%, άρα θα πρέπει να πάμε σε πραγματικές συνθήκες και κυρίως να μην δημιουργούμε ανασφάλεια, και μέσα από εκεί να φαλκιδεύουμε μια αλλαγή που πρέπει να υπάρξει σήμερα στον δημόσιο τομέα. Γιατί ο δημόσιος υπάλληλος να αισθάνεται ότι μπαίνοντας μέσα στον 15%, αύριο ή μεθαύριο μπορεί να υποστεί μια άδικη αντιμετώπιση από τη δημόσια διοίκηση;».

Υπενθυμίζεται ότι το νόμο για την υποχρεωτική ποσόστωση στην αξιολόγηση έχει ήδη ψηφίσει η Βουλή, ενώ προ καιρού, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου (που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) σε συνέντευξή της στον Real FM, όχι απλώς υπερασπίστηκε την υποχρεωτική ποσόστωση για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο, αλλά άφησε ανοιχτό μελλοντικά να προέλθουν και απολύσεις από το ποσοστό των εργαζομένων χαμηλής παραγωγικότητας.

O προϊστάμενός της Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, επανειλημμένα έχει δεσμευτεί ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να απολυθεί κάποιος, αλλά δεν θα έχει ούτε μισθ��λογικές επιπτώσεις. Κι ακόμη πως η υποχρεωτική ποσόστωση είναι μεταβατική και θα ισχύσει μόνο για ένα χρόνο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top