«Αθωώνει» εαυτόν ο Παπανδρέου: Για το Μνημόνιο φταίει η ΝΔ και το πελατειακό κράτος

Ξεκαθαρίζει ότι δεν αποσύρεται από την πολιτική και τονίζει πως «μπορούμε»

«Η εγκληματική δημοσιονομική διαχείριση από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και οι χρόνιες παθογένειες του πελατειακού κράτους» ήταν οι λόγοι -κατά τον Γιώργο Παπανδρέου- που οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο Συμπόσιο των Σοσιαλιστών στη Σύμη ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν αποσύρεται από την πολιτική αλλά και πως δεν ενδιαφέρεται για «καρέκλες», ενώ έκανε ειδική αναφορά στο φοβικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η συντηρητική Ευρώπη την οικονομ��κή κρίση, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για έλλειψη τόλμης από την ΕΕ και για τιμωρητική αντιμετώπιση.

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε και στην κριτική για πολυτέλεια στο Συμπόσιο της Σύμης λέγοντας: «Κάποιοι, χρόνια τώρα, επιχειρούν να απαξιώσουν αυτή τη συνάντηση. Δεν ενδιαφέρονται για το τι συζητούμε. Δεν ενδιαφέρονται για το αν η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να καταστεί επίκεντρο της συζήτησης για τα ηθικά προτάγματα στην παγκόσμια κοινωνία. Ίσως ακόμα και να φοβούνται τη σημασία των ιδεών και των απόψεων που καταθέτουν
οι συμμετέχοντες».

Ο ίδιος, υποστήριξε για ακόμη μία φορά τη σημασία αλλά και την άμεση ανάγκη της αυξημένης δυνατότητας παρέμβασης των πολιτών μέσω δημοψηφισματικών διαδικασιών, ενώ τέλος τόνισε ότι «μπορούμε» αρκεί να ξεπεράσουμε «τις άγονες διαχωριστικές γραμμές, να πιστέψουμε και πάλι στις δυνατότητές μας και να δώσουμε από κοινού τη μάχη για τα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top