Εξώδικο ΑΔΕΔΥ κατά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση

Aπειλεί με αναζήτηση αστικών και ποινικών ευθυνών!

Εξώδικο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά των εγκυκλίων του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Στεφάνου που ζητά πειθαρχικά μέτρα εναντίον όσων αρνούνται να εφαρμόσουν τη διαδικασία αξιολόγησης με την υποχρεωτική ποσόστωση 25% άριστοι, 15% χαμηλής παραγωγικότητας, απέστειλε η ΑΔΕΔΥ, η οποία την ερχόμενη Τρίτη συμμετέχει σε κινητοποιήσεις για τον ένα χρόνο από τη διαθεσιμότητα.

Παράλληλα σήμερα εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Ομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά των νόμων για την αξιολόγηση. Η απόφαση θα εκδοθεί εν καιρώ.

Στο εξώδικο κατά του κυρίου Στεφάνου, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το εν λόγω έγγραφό σας στερείται παντελώς νομιμότητας αλλά πλεονάζει σε αντεκδικητικό και αντιδημοκρατικό περιεχόμενο. Διαστρεβλώνει δε κάθε έννοια Υπηρεσιακής νομιμότητας επιχειρώντας την καταστρατήγηση των πιο ευαίσθητων διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Δικαίου διαιώνιζοντας το πολιτικά αμαρτωλό καθεστώς των άνωθεν εντολών προς άμεση συμμόρφωση.

Συνιστά μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια οργανωμένης απειλής και τρομοκράτησης των συναδέλφων που, υπό τη σκέπη της συλλογικής συνδικαλιστικής δράσης της ΑΔΕΔΥ της οποίας το αρμόδιο Δικαστήριο παρά την έγερση αγωγής του Ελληνικού Δημοσίου ΔΕΝ διέταξε τη μη συνέχιση της Απεργίας – Αποχής, συνεχίζουν να απέχουν απ’ τις διαδικασίες αξιολόγησης στο σύνολο των Υπηρεσιών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και στα Νομικά Πρόσωπα τα οποία ανήκουν στο πεδίο εφαρμογής του Νόμου.

Ταυτόχρονα όμως φανερώνει και αποδεικνύει και την πιο κατηγορηματική και συντριπτική μέχρι σήμερα συνομ��λόγηση της πέραν κάθε πρόβλεψης αποτυχίας των διαδικασιών που επιχειρήσατε να εισάγετε στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο της δήθεν “διαδικασίας αξιολόγησης”.

Καταγγέλλουμε αυτή την πρωτόγνωρη προσπάθεια προεξόφλησης των τελεσιδίκων Αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης και τη δια της υπηρεσιακής οδού εκβιασμένη κίνηση πειθαρχικών διαδικασιών με εκφράσεις του τύπου «Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σχετική διαδικασία, παρακαλείσθε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και σταθμίζοντας κατά περίπτωση τους λόγους μη ολοκλήρωσης του πρώτου σταδίου της διαδικασίας αξιολόγησης, να διερευνηθεί από τους αρμόδιους πειθαρχικώς προϊσταμένους το ενδεχόμενο πειθαρχικής ευθύνης των εργαζομένων στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στον Υπαλληλικό Κώδικα».

Πρόκειται για την πιο απροκάλυπτη μέχρι σήμερα και δια υπηρεσιακού εγγράφου παραβίαση του ισχύοντος καθεστώτος Υπηρεσιακής νομιμότητας. Αποκαλύπτει τις προθέσεις σας για τη κατά το δοκούν επιλεκτική και εκδικητική άσκηση πειθαρχικών διώξεων ως προληπτικού μέτρο συμμόρφωσης. Αποδεικνύει προφανώς ότι η επιχειρούμενη πολιτική σας και δεν πείθει και δεν βρίσκει υποστηρικτές και συναυτουργούς….

Σε κάθε περίπτωση ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση του εν λόγω εγγράφου που πέραν τον άλλων συνιστά και αξιόποινη παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και συμμετοχής των υπαλλήλων κατά παράβαση του Ν. 1264/1982. Η δε παράλειψή σας να ανακαλέσετε το βαρύτατα προσβλητικό για τη νομιμότητα έγγραφό σας που παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλες πρακτικές θα μας οδηγήσει στην αυτονόητη άσκηση ποινικής δίωξης εκ μέρους μας καθόσον η σύνταξη και αποστολή του δια της υπηρεσιακής οδού συνιστά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης όπως αυτή εκφράζεται από τη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωσή μας.

Η παρούσα κοινοποιείται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για να εκφράσει δημόσια την άποψή της για το έγγραφό σας αυτό καθώς και στα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων για να πάρουν δημόσια θέση για μια πρωτοφανή επίθεση της οποίας γίνεστε πρωταγωνιστής σε βάρος ατομικών και συλλογικών και προπάντων δημοκρατικών δικαιωμάτων. Επίθεση η οποία – όπως είμαστε βέβαιοι ότι γίνεστε καθημερινά μάρτυρας – όχι μόνο δεν παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα τρομοκράτησης και εκφοβισμού αλλά τα εντελώς αντίθετα επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο την πεποίθησή μας για το δίκαιο και νόμιμο του συλλογικού αγώνα μας.

Ρητά επιφυλασσόμεθα όπως ασκήσουμε κάθε ένδικό βοήθημα για την αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών εις βάρος σας".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top