Ν. Δένδιας: εθνική προσφορά η επιστροφή των κα��αθέσεων στη χώρα

Συνεχίζεται η επεξεργασία του σχεδίου για τα «κόκκινα δάνεια»

«Οποιοσδήποτε έχει χρήματα στο εξωτερικό είναι εθνική προσφορά να τα φέρει και να επενδύσει στη χώρα», τόνισε σήμερα o υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha».

Ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε πάντως ότι «από εκεί και πέρα τώρα, είναι άλλων υπουργείων αρμοδιότητα εάν θα δώσουν κίνητρα γι΄ αυτό το πράγμα, εάν θα δώσουν κάποιου είδους δυνατότητα να καταβάλεις ένα ποσό και να μην υπάρχουν κυρώσεις για οποιαδήποτε θέματα φοροδιαφυγής κλπ. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό».

Για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» επισήμανε ότι στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αντιμετώπισής τους, «το οποίο θα πρέπει βεβαίως να συμφωνηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, αφού υποβληθεί στον πρωθυπουργό και το εγκρίνει. Και από εκεί και πέρα θα υπάρξει συνεννόηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους ξένους δανειστές για να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει καμία ζημιά στην οικονομία της χώρας απ΄ αυτό. Και από εκεί και πέρα να το περάσουμε από τη Βουλή και να μπορέσει η ελληνική οικονομία να μπει σε ένα στάδιο εξομάλυνσης από όλη αυτή την πολύ μεγάλη ζημιά που κουβαλάει μαζί της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top