Επίθεση Τσίπρα στον Ρέντσι

Τι δήλωσε για τον... ζουρλομανδύα από τη Ρώμη

«H Ευρώπη πορεύεται δρόμο αδιέξοδο και οι επιδιώξεις του νεοφιλελευθερισμού δημιουργούν μια Ευρώπη διχασμένη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε στρογγυλό τραπέζι και σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Ρώμη.

«Για να επιτευχθεί η ελαστική εργασία απαιτείται η κατάλυση των συνταγματικών δικαιωμάτων και η συρρίκνωση της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος, δε, στην πολιτική του Ιταλού πρωθυπουργού, υπογράμμισε ότι ο Ματέο Ρέντσι «αποδέχεται το Σύμφωνο Σταθερότητας και ζητά απλώς μια χαλάρωση. Σαν να λέμε ότι δέχεται, κανείς, να φορά ζουρλομανδία, αλλά ζητά, μόνον, να είναι λίγο πιο χαλαρός».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα και η πορεία της δείχνουν με σαφήνεια ότι η δημοσιονομική σταθερότητα δεν αποτελεί την προϋπόθεση που έχει ανάγκη η ανάπτυξη.

Ο κ. Τσίπρας, συνόψισε σε τρία σημεία τους κύριους μελλοντικο��ς στόχους της «πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας που πρέπει να δημιουργηθεί στην ευρωπαϊκή περιφέρεια:

- Μια νέα κοινωνική συμφωνία, ένα νέο New Deal, για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

- Ευρωπαϊκή λύση στο θέμα του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του και ρήτρα ανάπτυξης.

- Ανάκτηση των κοινωνικών κατακτήσεων και της Δημοκρατίας.

«Στην καρδιά της Ευρώπης δεν μπορούν να υπάρχουν εργασιακές σχέσεις οι οποίες εφαρμόζονται στην νοτιανατολική Ασία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Aπαντώντας επίσης σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «το 4% που πέτυχε το ιταλικό ψηφοδέλτιο "Η Άλλη Ευρώπη με Τσίπρα" στις ευρωεκλογές του Μαΐου, είναι εξίσου σημαντικό, δεδομένης της δύσκολης μάχης που δόθηκε, αλλά και του αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top