Τσίπρας: τερατούργημα το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Ομιλία σε εκδήλωση του κόμματος

Νομοθετικό τερατούργημα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο με τίτλο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του κόμματος για τις ακτές και τον αιγιαλό, ενώ προειδοποίησε πως το κόμμα του θα δώσει μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για να σταματήσει αυτή την «εθνική καταστροφή».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει και κατοχυρώνει μια τεράστια ανεπίστρεπτη περιβαλλοντική και πολιτιστική καταστροφή που απειλεί τη φυσιογνωμία της πατρίδας μας.

«Με το νομοσχέδιο αυτό, που αφορά σε ακτές, παραλίμνιες και παρόχθιες ζώνες, υπονομεύεται σε πρωτόγνωρο βαθμό το μέγεθος, το καθεστώς και ο χαρακτήρας της δημόσιας περιουσίας, αλλά και ευρύτερα η φύση, οι παραδόσεις και το μέλλον της χώρας» ανέφερε, ενώ έκανε λόγο για ανατροπή της συνταγματικά κατοχυρωμένης «απόλαυσης των δημόσιων αγαθών», αλλά και για διαστροφή, καθώς «το μπάζωμα θα μετριέται με τα κρεβάτια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Ο καθορισμός παραλίας δεν θα είναι υποχρεωτικός, δεν θα γίνεται αυτεπάγγελτα, ούτε θα έχει κάποιες ελάχιστες διαστάσεις. Οποιοδήποτε τετελεσμένο στον χώρο από πλευράς δόμησης, όχι απλώς θα νομιμοποιείται, αλλά θα αναγνωρίζεται και ως όριο που κατισχύει της οριοθέτησης του αιγιαλού. Και να σκεφτεί κανείς ότι η έως τώρα κύρωση γραμμής αιγιαλού καλύπτει μόλις το 8% της ακτογραμμής των 15.000 χλμ».

Ο κ. Τσίπρας ισχυρίσθηκε επίσης ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει και το κοινοτικό δίκαιο, «αφού οι ακτές, οι παραλίες, οι α��γιαλοί της Ελλάδας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινής μας θάλασσας της Μεσογείου προστατεύονται από τη συνθήκη της Βαρκελώνης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top