Α.Παπαμιμίκος: Κακόγου��το αστείο η στάση ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία

«Σταθερότητα ή ανωμαλία;»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την στάση του στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, χαρακτηρίζοντας την ως «ένα κακόγουστο αστείο».

«Είναι μία επανάληψη του μοντέλου Γ. Παπανδρέου. Όπως έκανε ο Γ. Παπανδρέου το 2009 έναν θεσμικό εκβιασμό για την εκλογή του Προέδρου, το ίδιο πράγμα πάει να κάνει και ο Τσίπρας. Κάνει έναν θεσμικό εκβιασμό για την εκλογή του προέδρου όταν βγαίνει εδώ και καιρό και λέει ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε καν για πρόεδρο και, όπως έταζε ο Γ. Παπανδρέου το 2009, με το περίφημο "λεφτά υπάρχουν", τάζει τα πάντα. Ο λαός δεν θα την ξαναπατήσει για δεύτερη φορά. Οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να την ξαναπατήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Παπαμιμίκος δήλωσε υπέρμαχος της ξεκάθαρης λειτουργίας των θεσμών στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψηφίζει το ελληνικό κοινοβούλιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως την κατάλληλη στιγμή ο πρωθυπουργός θα προτείνει «ένα κατάλληλο πρόσωπο ευρύτερης απήχησης, υπερβατικό, υπερκομματικό, το οποίο θα μπορεί να ενώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές» και πως «μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο το κάθε κόμμα, αλλά κυρίως ο κάθε βουλευτής, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και να ψηφίσει».

Ο γραμματέας της Ν.Δ. έθεσε το δίλημμα «σταθερότητα ή ανωμαλία», τονίζοντας πως στο Κοινοβούλιο θα αποφασίσει κανείς «αν θέλει σταθερότητα ή αν θέλει ανωμαλία, αν θέλει η χώρα να πάει μπροστά και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών ή αν θέλει να γυρίσουμε στο χθες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top