"Γαλακτοπόλεμος" ξέσπασε μεταξύ πρώην υπουργών

Χατζηδάκης και Χαρακόπουλος στα μαχαίρια

Με σκληρή γλώσσα κατά του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα του γάλακτος αναφέρεται σε σημερινό του άρθρο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που έκανε χτες ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης κατά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρη με αφορμή τις τιμές του γάλακτος που παραμένουν υψηλές παρά τη νομοθετική παρέμβαση, ο κ.Χαρακόπουλος περνά στην αντεπίθεση, κατηγορώντας με την σειρά του τον κ.Χατζηδάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός υποστηρίζει από την πλευρά του πως το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης εξαρχής υποστήριξε ότι η επιμήκυνση ζωής που εισηγείτο το υπουργείο Ανάπτυξης, δεν ήταν η "θεραπεία" που θα μείωνε την τιμή στο ράφι.

«Η διάταξη που ψηφίστηκε πράγματι επιμήκυνση τη διάρκεια της ζωής του γάλακτος, έστω και λιγότερο από όσο επιθυμούσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι τιμές δεν μειώθηκαν ούτε λεπτό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος σε άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο

Και η "γαλάζια" αντιπαράθεση συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους: «Όταν η μεταρρύθμιση εξελίχθηκε σε "φιάσκο», υποστηρίζει ο κ. Χαρακόπουλος, «ακούστηκε η δικαιολογία ότι για να πετύχει η θεραπεία απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη επιμήκυνση. Δηλαδή η δόση δεν άρκεσε και για να δούμε αποτέλεσμα χρειαζόμαστε τη μέγιστη δοσολογία».

Επιπλέον αναφέρει ότι «στην περιβόητη μεταρρύθμιση που έγινε νόμος τ��υ κράτους, εκτός της επιμήκυνσης παρουσιάστηκε και μια άλλη "καινοτομία" που εμφανίστηκε ως μέτρο υπέρ των μικρών παραγωγών, το λεγόμενο "γάλα ημέρας". Φεύγοντας από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης απάντησα σε σχετική ερώτηση: Αν δουν γάλα ημέρας, να μου φέρουν και εμένα να το πιώ».

Το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι «θέλω να πιστεύω ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα προσεγγίσει το ζήτημα χωρίς άγονους δογματισμούς, λαμβάνοντας υπόψη κάθε εποικοδομητική πρόταση. Εν πάσει περιπτώσει, ελπίζω για την κυβέρνηση, το πάθημα με το φιάσκο του γάλακτος να έγινε μάθημα» .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top