Α.Ντινόπουλος: H τρόικα δεν ζητάει άλλες απολύσεις

"Πρέπει να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις και αύξηση δόσεων"

Α.Ντινόπουλος: H τρόικα δεν ζητάει άλλες απολύσεις

​Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις αποκρατικοποιήσεις, τις απολύσεις αλλά και τις δόσεις μίλησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

«Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 1ο εξάμηνο είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την κυβέρνηση και για τις φοροελαφρύνσεις. Ούτε ο προϋπολογισμός που εφαρμόζεται σήμερα είχε την έγκριση της τρόικας», σχολίασε αρχικά ο κ. Ντινόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

και συνέχισε: «Οι αποκρατικοποιήσεις θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα. Θεωρώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση να μην ιδιωτικοποιηθεί και το νερό. Σε κάθε περίπτωση, οι αποκρατικοποιήσεις πρ��πει να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε τις ιδανικές χρονικές συγκυρίες» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real fm και τον Ν.Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών «η τρόικα δεν ζητάει απολύσεις από το 2015 και μετά». «Αυτές οι 6.500 απολύσεις του 2014 νομίζω ότι έχουν βρεθεί. Στο υπουργείο Εσωτερικών δεν προβλέπονται απολύσεις για το 2015. Δεν προβλέπονται άλλες απολύσεις», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο κ.Ντινόπουλος είπε με νόημα, «έχουμε μπροστά μας ένα συγκεκριμένο έργο. Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν παιχνίδια με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, νομίζω ότι δεν θα τους ανταμείψει η ελληνική κοινωνία»

Ο κ.Ντινόπουλος προειδοποίησε πως αν δεν μειωθούν οι φόροι και αν δεν αυξηθούν οι δόσεις οι ψηφοφόροι θα μειωθούν δραματικά και κανένας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο.

«Αν δεν μειώσουμε τους φόρους θα βλέπουμε τους ψηφοφόρους να μειώνονται δραματικά. Αν δεν κάνουμε αυτές τις φοροελαφρύνσεις και την αύξηση των δόσεων δεν θα πληρώνει κανένας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top