Ποιοι εκπαιδευτικοί θα πάρουν έξτρα μόρια το έτος που έρχεται;

Δείτε τι ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Α.Λοβέρδος

Για τα προβλήματα σχετικά με τις ελλείψεις των καθηγητών που υπάρχουν στα σχολεία και ειδικά σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές μίλησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Παιδείας Α.Λοβέρδος.

«Στα Δωδεκάνησα έχουμε πάρα πολλά κενά», είπε ο υπουργός Παιδείας και τόνισε ότι θα προσπαθήσουν να είναι όλα εντάξει με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Μελετάμε την παραπάνω μοριοδότηση σε εκπαιδευτικούς για να πάνε σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές», είπε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ν�� δοθεί κανένα μπόνους στους ανθρώπους αυτούς.

«Στις 11 Σεπτεμβρίου τα βιβλία θα είναι στην θέση τους στην συντριπτική τους πλειοψηφία .Θέλουμε να είναι και οι καθηγητές στις θέσεις τους. Αν υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί αρχές Οκτωβρίου. Προσπαθούμε να μην υπάρχουν ελλείψεις και κενά με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου», σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ο κ.Λοβέρδος τα χαρακτήρισε "ανυπόστατα", εκτιμώντας ότι δεν μπορούν να γίνουν.

«Δεν μπορούμε να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το Φεβρουάριο ξ��κινάει η εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε και πρόσθεσε «Δεν μπορούμε να έχουμε δύο προέδρους της Δημοκρατίας. Αφού ορόσημο κατά το σύνταγμα είναι ο Φεβρουάριος, το νωρίτερο η εκλογή του είναι να γίνει τέλη Δεκεμβρίου».

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αν και ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι τελεσίγραφα από την τρόικα δεν υπάρχουν, παραδέχτηκε ωστόσο ότι μονομερείς χειρισμοί δεν μπορούν να γίνουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά «η ��ική μας επιλογή είναι να μην στέλνουμε μήνυμα ανατροπής και αμφισβήτησης της πορείας της χώρας, αλλά εκεί που πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο να ζητάμε σε μία βάση διαπραγμάτευσης αλλαγές - προσαρμογές».

«Η διαπραγμάτ��υση θα δώσει τις λύσεις και όχι η αυθαιρεσία», υπογράμμισε.

«Το ποιός δικαιούται μετεγγραφή το λέει ο νόμος και κανένας υπουργός δεν είναι σε θέση να τον αλλάξει. Ο νόμος είναι υπερβολικά γενναιόδωρος. Τον συμπληρώσαμε εμείς με μια ρύθμιση για τους φτωχούς συμπολίτες μας, εκείνους δηλαδή που έχουν χαμηλό εισόδημα και δεν μπορούν να διατηρούν δύο σπίτια. Η ρύθμιση του Μάιου δεν έχει όρια. Δίνει δικαίωμα σε όποιον υπάγεται στις προβλέψεις της να πάρει μετεγγραφή στο τμήμα που είναι κοντά στον τόπο κατοικίας του» είπε για τις μετεγγραφές φοιτητών ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι θα εφαρμοστούν από φέτος οι αλλαγές.

meteggrafes.jpg

meteggrafes.2jpg.jpg

meteggrafes3jpg.jpg

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top