Δένδιας: Μπορεί να ανοίξει τώρα η συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια

«Χρειάζεται νέο αναπτυξιακό μοντέλο για να βγούμε από την κρίση»

«Οι συνθήκες για να γίνει η συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια έχουν ωριμάσει» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογρά��μισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για να βγούμε από την κρίση, κάνοντας λόγο για σαφή οδικό χάρτη με μειώσεις εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, περικοπές του ενεργειακού κόστους, μείωση του φορολογικού βάρους, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, κλπ.

«Ο στόχος μας στο υπουργείο είναι η προσέλκυση κεφαλαίων και η απελευθέρωση δέσμιων επιχειρηματικών κεφαλαίων» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, ο οποίος για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σημείωσε πως η αποτελεσματικότητα του θα προσμετρηθεί σε λίγους μήνες.

Στα προβλήματα ρευστότητας, πρόσβασης σε χρηματοδότηση και κόστους δανεισμού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Πρέπει να δοθεί το ταχύτερο δυνατόν λύση στο θέμα των "κόκκινων" δανείων. Μια λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, θα παρέχει δυνατότητες αναδιάρθρωσης, αλλά θα επιτρέπει κυρίως την ουσιαστική αποκατάσταση της ρευστότητας προς τις βιώσιμες επιχειρήσεις, με ανταγωνιστικό κόστος» τόνισε χαρακτηριστικά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top