ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ STAR: Ολόκληρη η απολογία του Κασιδιάρη πριν μπει φυλακή

Το σκεπτικό ανακριτριών-εισαγγελέων και η δήλωση του δικηγόρου του βουλευτή

​Εντολή στον δικηγόρο του να δημοσιοποιήσει την απολογία του στις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου, το ένταλμα προσωρινής κράτησης και την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, έδωσε ο προφυλακισμένος από χθες εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος επισημαίνει για μια ακόμη φορά, μέσω του δικηγόρου του, την αθωότητα του και αφήνει αιχμές κατά της Δικαιοσύνης.

Ο κ.Κασιδιάρης στην απολογία του έκανε για ακόμη μια φορά λόγο για "πολιτική δίωξη", ενώ αναφορικά με τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε ο ίδιος το ένα από αυτά ως αθλητής σκοποβολής ενώ το άλλο άνηκε στον πατέρα του. Μπορεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής να τόνισε στις ανακρίτριες ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί διότι εκπροσωπεί το τρίτο κόμμα στη Βουλή μετά την προφυλάκιση των ηγετικών στελεχών του ναζιστικού κόμματος, δεν κατάφερε ωστόσο να πείσει την δικαιοσύνη.

Ο συνήγορος του βουλευτή, Νίκος Αντωνιάδης από την πλευρά του καταγγέλλει πως το "σκεπτικό" του εντάλματος προσωρινής κράτησης συντάχθηκε σε ελάχιστα λεπτά, κάνει λόγο απαράδεκτα προσχήματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τα όπλα που νόμιμα κατείχε ο κ.Κασιδιάρης δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε καμία αξιόποινη πράξη.

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου του Η.Κασιδιάρη:

Δημοσιοποιώ κατόπιν εντολής του κ. Ηλία Κασιδιάρη, την απολογία του ενώπιον των ειδικών ανακριτριών, καθώς και τις ενσωματωμένες στο απολογητικό υπόμνημά του σελίδες της πραγματογνωμοσύνης που κατέθεσε, με την οποία καταρρίπτεται ο φαιδρός μύθος της κακουργηματικής οπλοκατοχής, για να αποδε��ξει ότι αποδόμησε πλήρως τη σαθρή σε βάρος του κατηγορία, η οποία κατασκευάστηκε με μοναδικό σκοπό να υπάρξει η δικονομική δυνατότητα στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν. Το "σκεπτικό" του εντάλματος προσωρινής κρά��ησης, το οποίο συντάχθηκε σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, γεγονός που γεννά εύλογες απορίες για τον πραγματικό χρόνο σύνταξής του, κατά τον εντολέα μου, νομοτελειακά συναγωνίζεται σε φαιδρότητα την σε βάρος του κατηγορία: τα περί βίαιου χαρακτήρα καθώς και οι αναφορές σε μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία, όμως, θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη αυτοτελώς, και για τα οποία, άλλωστε, ουδεμία ερώτηση δέχθηκε, ως έδει, εφόσον ανακρίτριες και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του στηριζόμενοι και επικαλούμενοι αυτά (ώστε η απόφαση της προφυλάκισης αυταποδείκτως ήταν προειλημμένη), δεν αποτελούν παρά απαράδεκτα προσχήματα για να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής προσωρινή κράτηση, για μία κατηγορία, σύμφωνα με την οποία, ο κ. Κασιδιάρης, με ένα όπλο του πατέρα του και ένα όπλο δικό του, με το οποίο ασκείτο στο άθλημα της σκοποβολής, εγγεγραμμένος ων στην Ελληνική Ομοσπονδία από το έτος 2000, και για τα οποία είχαν εκδοθεί νόμιμες άδειες και ήταν καταχωρημένα στα ονόματά τους, υποτίθεται ότι τροφοδοτούσε την "εγκληματική οργάνωση" για την εξόντωση των "πολιτικών και φυλετικών εχθρών της". Για να το καταλάβει ο κόσμος: με δύο μόλις όπλα (το ένα, δε, του πατέρα του), και τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε καμία αξιόποινη πράξη, ο κ. Κασιδιάρης σκόπευε να εξοντώσει τους εχθρούς της Χρυσής Αυγής, σκοπεύοντας, ταυτοχρόνως, με την πρώτη χρήση αυτών, να ... συλληφθεί πάραυτα, αφού τα φυσίγγια έφεραν την υπογραφή ... "Ηλίας Κασιδιάρης". Προφανώς έτσι θεωρούν οι ανακρίτριες κ��ι ο εισαγγελέας ότι λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα: με όπλα με άδειες στο όνομα των ... εγκληματιών ... Και όμως: με αυτά και με αυτά ένας άνθρωπος οδηγήθηκε στις Φυλακές. Ο κόσμος ας κρίνει.

Νίκος Αντωνιάδης

Δικηγόρος

apologia.pdfapologia.pdf

ekthesi.pdfekthesi.pdf

edalma.pdfedalma.pdf

Σύμφωνα με τις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα, ο κ.Κασιδιάρης ο οποίος από χθες κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ρόλο κλειδί στο στενό ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Aυγ��ς, δίπλα στον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο.

Στο σκεπτικό των ανακριτριών επισημαίνεται πως ο πραγματικός στόχος των όπλων που κατείχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ήταν ..η επίδειξη δύναμης και ισχύος.

«Ο κατηγορούμενος, όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι του κατείχαν τα όπλα αυτά με σκοπό τη διακίνησή τους στα μέλη και στα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία εξασκούνται στη χρήση πυροβόλων όπλων, όχι μεμονωμένα και ατομικά, αλλά στα πλαίσια της ένταξής τους στην οργάνωση, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή εκπαιδευμένοι προς επίδειξη δύναμης και ισχύος, ενώ πολλοί εξ' αυτών έχουν ήδη καταληφθεί να κατέχουν παράνομα κάθε είδους όπλα» τονίζουν.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top