Σκέφτεται να πάει στον Παπο��λια ο Τσίπρας

Νέο μέτωπο με αιχμή το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκέφτεται να πάει στον Παπούλια ο Τσίπρας

​Μετά την πρωτοβουλία για τη «μικρή ΔΕΗ» ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει νέο πολιτικό μέτωπο σχετικά με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, με την κινητοποίηση, οργανώσεων και κινημάτων νεολαίας, κοινωνικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για το θέμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν, όπως προκύπτει από δηλώσεις κομματικού στελέχους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η πρωτοβουλία του για δημοψήφισμα απορύθμισε την κυβέρνηση, η οποία «με κινήσεις πανικού οχυρώθηκε πίσω από αντιδημοκρατικές ενέργειες για να μην υποστεί μια μεγάλη πολιτική ήττα».

Σε έναν σύντομο απολογισμό, με επίκεντρο την «μικρή ΔΕΗ», που έκαναν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε μεν η απογοήτευση για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του δημοψηφίσματος, ταυτόχρονα όμως διατυπώθηκαν θετικά συμπεράσματα για τη δράση του κόμματος.

Στα θετικά στοιχεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη του κόμματος εντάσσουν την κινητοποίηση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, παρά τις διαφορές, γύρω από το αίτημα του δημοψηφίσματος, κάτι που πιστεύουν ότι προσέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων ηγετική θέση στο πολιτικό σκηνικό

Το δεύτερο στοιχείο είναι η διαπίστωση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πολιτική πρωτοβουλία του κόμματος, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία, κάτι που διαπιστώνεται και από τα μηνύματα που λαμβάνουν τα κομματικά όργανα, αλλά και οι οργανώσεις και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την επόμενη βδομάδα, θα αρχίσει η κινητοποίηση για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, με στόχο, όχι μόνον την κινητοποίηση των κοινωνικών φορέων αλλά και της νεολαίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top