Θ.Παφίλης: Με προσχηματικές δικαιολογίες απέκλεισαν το δημοψήφισμα

"Υπήρχαν οι προϋποθέσεις για σύγκληση της Ολομέλειας"

Θ.Παφίλης: Με προσχηματικές δικαιολογίες απέκλεισαν το δημοψήφισμα

​Μεγάλες ευθύνες καταλογίζει στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, για την απόρριψη της συζήτησης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τo θέμα της ΔΕΗ με «προσχηματικές και έξω από κάθε λογική δικαιολογίες».

«Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις για σύγκληση της Ολομέλειας, παρά το γεγονός ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις άλλες, με προσχηματικές και έξω από κάθε λογική δικαιολογίες, απέκλεισε τη συζήτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παφίλης σχολιάζοντας την απόφαση του α' θερινού τμήματος του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Παφίλης τονίζει πως το ΚΚΕ «θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πάλης του λαϊκού κινήματος κατά της απελευθέρωσης της ενέργειας και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που υπαγορεύεται από την ΕΕ που στηρίζουν όλα τ’ άλλα κόμματα, για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, έξω από την ΕΕ, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».

Νωρίτερα σήμερα,το α' θερινό τμήμα της Βουλής, απέρριψε με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το αίτημα σύγκλησης της Ολομέλειας. Από τη συζήτηση απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ -καταγγέλλοντας ολοκληρωτική πρακτική-, το ΚΚΕ κ��ι οι ΑΝΕΛ, ενώ δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top