Αποφασίζει αύριο το Α’ Θερινό Τμήμα για το αν αθροίζονται οι προτάσεις δημοψηφίσματος

«Δεν αθροίζονται οι προτάσεις» επιμένουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Αποφασίζει αύριο το Α’ Θερινό Τμήμα για το αν αθροίζονται οι προτάσεις δημοψηφίσματος

Σε ειδική συνεδρίαση του Α’ θερινού τμήματος της Βουλής θα αποφασιστεί τελικά αύριο αν αθροίζονται οι προτάσεις των κομμάτων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ, όπως αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων, η οποία σε συνεδρίασή της εξέτασε τα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των ανεξαρτήτων βουλευτών για το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

Οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επέμειναν στην άποψή τους ότι οι προτάσεις των κομμάτων δεν είναι ομοειδείς ώστε να γίνει η συζήτησή τους από την ολομέλεια της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να αποσύρουν τις υπογραφές τους, σε περίπτωση που η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίσει ότι δεν συναθροίζονται στις 120 απαιτούμενες υπογραφές και αυτές των βουλευτών του ΚΚΕ.

Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν ούτε πολιτικά ούτε αθροιστικά να υπολογιστούν οι υπογραφές τους με των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, αν η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίσει ότι δεν θα συναθροιστούν στις υπογραφές και οι ψήφοι του ΚΚΕ τότε θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος για να πάρουν την τελική τους απόφαση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να μην συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τo δημοψήφισμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top