Γιούνκερ σε Γλέζο:«Δεν είπα εγώ να μην φορολογούνται οι Ωνάσηδες στην Ελλάδα»

Ευθύνες στις κυβερνήσεις για τα έργα της... τρόικας

Γιούνκερ σε Γλέζο:«Δεν είπα εγώ να μην φορολογούνται οι Ωνάσηδες στην Ελλάδα»
Πώς υπήρξε πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων της τρόικας, υποστήριξε μιλώντας στις Βρυξέλλες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος κατά τα άλλα μίλησε με καλά λόγια για τα έργα των τροϊκανών στις χώρες – μέλη της ευρωζώνης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε διατυπώσει ενστάσεις ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις επιχειρήσεις διάσωσης, γνωρίζοντας ότι το Ταμείο εφαρμόζει παντού και πάντα τις ίδιες συνταγές, ενώ διευκρίνισε ότι η συμμετοχή αυτή επιβλήθηκε διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε την απαραίτητη για την αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων «τεχνογνωσία».

Όπως σας είχαμε πει στο star.gr, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, έθεσε ��άποια ερωτήματα σχετικά τόσο με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όσο και με το Κυπριακό με τον κύριο Γιούνκερ να απαντά, χωρίς να δίνει εξειδικευμένες απαντήσεις, πώς και οι κυβερνήσεις φέρουν τις ευθύνες τους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν είναι αυτός που δημιούργησε τη διαφθορά σε κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ούτε αυτός που συνέστησε να μην φορολογούνται στην Ελλάδα «οι πάμπλουτοι και οι Ωνάσηδες». Ως προς το Κυπριακό αρκέστηκε στην αναφορά ότι η επίλυσή του αναζητείται κυρίως στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Κατά τα άλλα, ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε τις απόψεις της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ υποστήριξε ως έναν βαθμό τις πολιτικές λιτότητας, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να ξοδεύουμε λεφτά που δεν έχουμε». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top