Βούλτεψη: ΔΕΝ θα ανοίξουμε την Βουλή επειδή το θέλει ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Τι είπε για την αφαίρεση ΑΦΜ σε φοροφυγάδες

Οριστικό τέλος στα σενάρια για έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μικρής ΔΕΗ έδωσε το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Ωραία, θα ψηφιστεί, θα ανοίξει η Βουλή με το καλό, δεν θα ανοίξουμε τη Βουλή τον Αύγουστο επειδή θέλει ο κ. Τσίπρας να πει: “τους υποχρέωσα να ανοίξουν τη Βουλή”, διότι αυτό είναι το θέμα του, δεν είναι η ΔΕΗ. Η ΔΕΗ συζητείται στα παράθυρα, στα ραδιόφωνα, στη Βουλή, στους δρόμους, παντού. Αυτό συζητάμε, δεν συζητάμε για κάτι άλλο, για το 1,5 εκατ. των ανέργων» είπε χαρακτηριστικά η κ.Βούλτεψη, μιλώντας στον Real fm.

Η κ.Βούλτεψη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ίδιο τον κ.Τσίπρα ,χρεώνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ κινήσεις τακτικισμού.

«Πήγε λοιπόν, πριν από μία εβδομάδα ακριβώς, στις 2 Ιουλίου στο Αμύνταιο και εκεί κήρυξε επανάσταση. Κάλεσε σε παλλαϊκό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, είπε ότι θα γίνει ο μεγάλος χαμός. Το αποτέλεσμα ήταν να μην τον έχουμε ξαναδεί από τις 2 Ιουλίου. Δεν έχει ξαναεμφανιστεί. Έγινε πολιτική κινητοποίηση, έγιναν θέματα, διαδηλώσεις, συζητήσεις, είναι εξαφανισμένος ο κ. Τσίπρας. Άρα για εμάς οι απαντήσεις έχουν δοθεί. Δεν έχω να κάνω ως κυβέρ��ηση κάτι. Είναι εξαφανισμένος από την περασμένη Τετάρτη που πήγε να κάνει τον Βελουχιώτη στο Αμύνταιο» είπε και πρόσθεσε «Όταν έχουμε δώσει όλα τα επιχειρήματα, έχουν συζητηθεί τα πάντα, έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις, έχουν ικανοποιηθεί όλα τα συνδικαλιστικά αιτήματα, είναι προφανές ότι είναι τακτικισμός, διότι τότε επί ψηφισμένου δεν γίνεται η συζήτηση».

«Εμείς τον κ. Τσίπρα τον έχουμε νικήσει κατά κράτος από τις ευρωεκλογές και μετά. Ο κ. Τσίπρας πριν από τις ευρωεκλογές έλεγε να είναι τέτοιο το αποτέλεσμα που να μην μπορούν να σταθούν μία ημέρα, ώστε ο λαός σαν θύελλα να ξεσηκωθεί και αυτό δεν συνέβη. Μετά βρήκε άλλο θέμα. Βρίσκει κάθε φορά ένα θέμα για να βγάλει το καλοκαίρι του ο άνθρωπος, διότι στο μεταξύ άρχισαν ��α τον αμφισβητούν. Ηδη οκτώ ομάδες τον αμφισβητούν καθαρά, ανοιχτά. Με δηλώσεις, με κείμενα, με συναντήσεις κ.λπ» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Μιλώντας για τις πληροφορίες που θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να προωθεί την αναστολή ή απενεργοποίηση του ΑΦΜ σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα για περιπτώσεις φοροδιαφυγής η κ Βούλτεψη το διέψευσε λέγοντας ότι θα τηρηθεί ο νόμος.

«Ο νόμος προβλέπει ότι θα κληθεί ο φορολογούμενος να δώσει εξηγήσεις, να δώσει απαντήσεις, να πει πότε μπορεί να κάνει αυτό και πότε εκείνο. Δεν θα γίνεται με απόφαση, αφαιρώ το ΑΦΜ επειδή χρωστάει. Προς θεού, αν αυτό παρεξηγήθηκε είναι λάθος. Καταρχήν μιλάμε για μεγάλες περιπτώ��εις φοροδιαφυγής, κατά δεύτερον ο φορολογούμενος θα καλείται από τη διοίκηση να δίνει εξηγήσεις, διότι συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαφανισμένοι. Δεν θα κόβεται με το καλημέρα σας» ξεκαθάρισε .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top