Τα ίδια χρήματα δαπανά η Ελλάδα με τις ΗΠΑ για αμυντικές δαπάνες!

Και ο Ράσμουσεν από την πλευρά του μας δίνει εύσημα…

Αν σας ρωτούσαν τι κοινό έχουν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, τ�� θα απαντούσατε; Επειδή δεν πρόκειται να το βρείτε, σας το αποκαλύπτουμε εμείς: δαπανούν τα ίδια χρήματα (σε ποσοστό του ΑΕΠ) για τις αμυντικές τους δαπάνες!

Ναι, καλά ακούσατε! Η μικρή και χρεοκοπημένη Ελλάδα δαπάνα για αμυντικές δαπάνες το 2% του ΑΕΠ, όσο και η υπερδύναμη των ΗΠΑ!

Τι λέει ο Τόμσεν επ’ αυτού, δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν μας δίνει… εύσημα που διατηρούμε τις αμυντικές δαπάνες σε υψηλό επίπεδο αν και ισορροπούμε ανάμεσα σε προγράμματα στήριξης και χρεοκοπία!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council» στην πόλη της Ουάσινγκτον για τους «Διατλαντικούς Δεσμούς στην αβεβαιότητα της εποχής μας», ο Ράσμουσεν επαίνεσε την Ελλάδα ��ια το γεγονός ότι μαζί με τις ΗΠΑ, την Βρετανία και προσφάτως την Εσθονία, είναι οι μοναδικές χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που διαθέτουν το 2% του ΑΕΠ τους σε αμυντικές δαπάνες.

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ οι λαοί των χωρών που βρίσκονται στις δύο πλευρές του Ατλαντικού Ωκεανού μοιράζονται κοινές αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η τήρηση του νόμου και έχουν δώσει μάχες στην διάρκεια της ιστορίας τους για να προστατέψουν τις αξίες αυτές.

«Στην εποχή που διανύουμε οι αξίες αυτές απειλούνται περισσότερο από ποτέ» τόνισε ο Ρασμούσεν και πρόσθεσε ότι «η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική θυμίζουν καζάνι που βράζει, στην Ασία κλιμακώνονται οι εντάσεις και οι διαφωνίες για εδαφικές διαφορές και από την άλλη πλευρά έχουμε μια Ρωσία που καταπατά τη διεθνή νομιμότητα και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των διεθνών δυνάμεων».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top