Μικρή ΔΕΗ: Έξι οι προτάσεις των κομμάτων - Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο

Κατατέθηκαν τρεις τροπολογίες το βράδυ

Μικρή ΔΕΗ: Έξι οι προτάσεις των κομμάτων - Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο
Με τα φώτα στραμμένα στο Επιστημονικό Συμβούλιο είναι ο πολιτικός κόσμος την ώρα που στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ».

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου να αναμένεται σήμερα το βράδυ, οι προτάσεις των κομμάτων έφθασαν τις 6 (!) αφού σε αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, προστίθενται αυτές των ΑΝΕΛ και των 15 ανεξάρτητων βουλευτών.

Δεδομένου ότι καμία πρόταση δεν θα συγκεντρώσει τις υπογραφές 120 βουλευτών που απαιτούνται για να προκληθεί ψηφοφορία για δημοψήφισμα, τα φώτα πέφτουν στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής το οποίο θα κληθεί να απαντήσει εάν οι προτάσεις είναι ομοειδείς και λειτουργήσουν αθροιστικά.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πάντως, σε νέα του παρέμβαση χθες υποστήριξε πως δεν πρέπει το θέμα να σέρνεται μέχρι τον Οκτώβριο και να μένουν εκκρεμότητες με τη ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ανοίξει η Βουλή και να συνεδριάσει η Ολομέλεια εάν συγκεντρωθούν αθροιστικά οι απαιτούμενες 120 υπογραφές βουλευτών.

Την ίδια ώρα, χθες το βράδυ κατατέθηκαν 3 τροπολογίες στο νομοσχέδιο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Ανάμεσα σε άλλα, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν σε λεπτομέρειες για το τίμημα της απόκτησης ποσοστού της ΔΕΗ και τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα του προσωπικού που θα μεταφερθούν στη «νέα ΔΕΗ». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top