Ραγδαίες Εξελίξεις: Υπέρ του δημοψηφίσματος 15 ανεξάρτητοι βουλευτές

Νέα δεδομένα στο θέμα της "Μικρής ΔΕΗ" - Έρχεται και 5η πρόταση!

Ραγδαίες Εξελίξεις: Υπέρ του δημοψηφίσματος 15 ανεξάρτητοι βουλευτές

Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για την «μικρή ΔΕΗ» τάσσονται 15 ανεξάρτητοι βουλευτές, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη μεθόδευση» την ενέργεια της κυβέρνησης να φέρει σε θερινό τμήμα την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Όπως τονίζουν η παραχώρηση του 30% της ΔΕΗ δεν είναι ενταγμένη σε κάποιον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της οικονομίας και η εσπευσμένη εκποίησή της αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στη σύνδεση μεταξύ της διαχείρισης των εθνικών ενεργειακών πόρων και του ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου.

Σύμφωνα με τους «15», η ΔΕΗ ως βασικός πυλώνας παραγωγής ενέργειας συνιστά τον κύριο συντελεστή ανάπτυξης για τη χώρα και η εμμονή πώλησης της έναντι ευτελούς τιμήματος αποκαλύπτει προθέσεις εκποίησης δημόσιας περιουσίας με ζημία του δημοσίου συμφέροντος.

Την δήλωση υπογράφουν οι 14 από τους 17 βουλευτές που συγκροτούν την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών (δεν υπογράφεται από τους κκ. Αν. Λοβέρδο, Χρ. Αηδόνη και Ι. Κουράκο) και από την ανεξάρτητη βουλευτή κυρία Μίκα Ιατρίδη. Οι υπογράφοντες είναι οι εξής: Π. Μουτσινάς, Μ. Μπόλαρης, Ν. Σταυρογιάννης, Μ. Ανδρουλάκης, Οδ. Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κ. Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη, Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νταβρής, Θ. Παραστατίδης, Π. Τατσόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές αναμένεται να καταθέσουν δική τους πρόταση για την διενέργεια δημοψηφίσματος.

Από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές δεν υπογράφουν οι κκ. Β. Πολύδωρας, Ν. Κακλαμάνης, Β. Οικονόμου, Ευστ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος.

Πλέον δηλαδή υπάρχουν τέσσερις προτάσεις για δημοψήφισμα (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ,ΚΚΕ) και έρχεται και... πέμπτη!!!

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη διότι αν αθροίσουμε το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ και των παραπάνω 15 ανεξάρτητων βουλευτών , τότε αθροίζονται 124 συνολικά βουλευτές, εκτός αν δεν ψηφίσουν οι πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που αντιδρούν στο δημοψήφισμα (119 βουλευτές).

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top