Προσπάθεια «ρελάνς» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις αποκαλύψεις για «φούσκωμα» του ελλείμματος

Ερώτηση στη Βουλή για το δημοσίευμα της Real News

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών προσπάθησαν να κάνουν «ρελάνς» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις αποκαλύψεις για απόρρητη έκθεση, της οποίας το περιεχόμενο δημοσιοποίησε η Real News, σχετικά με εσκεμμένο «φούσκωμα» του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου, σε μια ενέργεια που συσχετίζεται εκ του αποτελέσματος με τις οδυνηρές εξελίξεις που ακολούθησαν.

Δεν είναι τυχαίο ίσως ότι την ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές προσκείμενοι στην πλειοψηφία τους στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα την ερώτηση με θέμα: «Αναφορικά με δημοσιεύματα Κυριακάτικης Εφημερίδας για την ύπαρξη Απόρρητης Έκθεσης σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα του έτους 2009»» κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Γκόκας Χρήστος, Δριβελέγκας Ιωάννης, Κασσής Μιχάλης, Κεδίκογλου Συμεών, Κουτσούκος Γιάννης, Μωραΐτης Θάνος, Ρήγας Παναγιώτης, Σαλτούρος Δημήτριος, Σαχινίδης Φίλιππος, Σηφουνάκης Νικόλαος και Τριαντάφυλλος Κωνσταντίνος.

Στην ερώτηση επισημαίνουν ότι «η προβληματική κατάσταση της Ελλάδας οφειλόταν και στη στατιστική λαθροχειρία κατά τα έτη που προηγή��ηκαν της κατάρτισης του προγράμματος» και επειδή κατά τους ίδιους «υπάρχει μια προφανής αναντιστοιχία μεταξύ των θεσμικών καταγραφών και διαπιστώσεων και του περιεχομένου της φερόμενης ως Έκθεσης κάποιων στελεχών ��ου ΓΛΚ και της ΕΛΣΤΑΤ που επικαλείται η εφημερίδα και επειδή οι διαπιστώσεις αυτές καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των Ευρωπαίων Εταίρων», ερωτούν τον Υπουργό Οικονομικών:

«1) Υπάρχει η Έκθεση αυτή; Αν ναι, συντάχθηκε με Υπουργική εντολή; Αν ναι, να κατατεθεί στη Βουλή το έγγραφο με το οποίο δόθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση – Εντολή, ο αριθμός πρωτοκόλλου της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, ο αριθμός πρωτοκόλλου το�� διαβιβαστικού της Απόφασης καθώς και οι αποδέκτες της εντολής αυτής. Επίσης, να κατατεθεί το επίσημο διαβιβαστικό με το οποίο έγινε η αποστολή της Έκθεσης από τους συντάκτες της προς τον εντολέα Υπουργό καθώς επίσης και η Έκθεση.

2) Είναι σε γνώση σας, η Έκθεση αυτή;

Εσείς υιοθετείτε το περιεχόμενο αυτής της Έκθεσης; Ή υιοθετείτε τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί και ψηφισθεί στον προϋπολογισμό;».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top