Θεοδωράκης: Να συμφωνήσουμε σε διαπραγματευτική ομάδα για το χρέος

Γυρνά την πλάτη στον Βενιζέλο.Τι λέει για τα στελέχη που φλερτάρουν με το ΠΟΤΑΜΙ

Θεοδωράκης: Να συμφωνήσουμε σε διαπραγματευτική ομάδα για το χρέος

Συμφωνία των κομμάτων για να συγκροτηθεί διαπραγματευτική ομάδα από επιφανείς Έλληνες οικονομολόγους που θα διαπραγματευθούν με τους εταίρους μας το δημόσιο χρέος προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το χρέος είναι εθνική υπόθεση, αφορά τα παιδιά μας που θα το πληρώνουν για τα επόμενα 50 με 70 χρόνια», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Fm.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την άποψή του ότι «για να αλλάξει η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη συμμαχία του 51%», η οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να επιτευχθεί με τα σημερινά δεδομένα, επειδή επικρατούν οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» εμφανίστηκε αρνητικός στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για συμμετοχή στις διαδικασίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. «Δεν με ενδιαφέρει», είπε προσθέτοντας ότι «αυτό που προέχει είναι να εξηγήσει το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν μπορεί να βελτιώσει τη σημερινή προβληματική κυβέρνηση».

Για τις μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «δυστυχώς, λόγω του εκλογικού συστήματος, ο προνομιακός συνομιλητής θα είναι το πρώτο κόμμα», προσθέτοντας, ωστόσο, ότ�� οι συζητήσεις που θα γίνουν από τον ίδιο και το κόμμα του θα αφορούν συμφωνία για προγραμματικές θέσεις και όχι για τη διανομή θέσεων.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης «υπάρχουν σημεία συνεργασίας και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ΔΗΜΑΡ και αυτά είναι τα προβλήματα της χώρας».

Ερωτώμενος για τα στελέχη άλλων κομμάτων που φέρονται να παίρνουν μεταγραφή στο ΠΟΤΑΜΙ o κ.Θεοδωράκης είπε χαρακτηριστικά: «Το Ποτάμι δεν έχει Λυμπεράκη. Το Ποτάμι δεν έχει Ψαριανό.Τι έχει όμως; Το Ποτάμι είναι αυτό που είναι. Ένα κίνημα χωρίς κομματικό παρελθόν. Έχει όμως μια επιτροπή διαλόγου γιατί συνειδητοποιούμε αυτό που σου είπα πριν, ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε μόνοι μας τη χώρα. Εκεί στην Επιτροπή Διαλόγου είναι η Λυμπεράκη, είναι ο Ψαριανός, είναι ο Τατσόπουλος, είναι ο Δανέλλης, είναι άνθρωποι δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ, από τη ΔΗΜΑΡ, από τη Φιλελεύθερη παράταξη επειδή συνειδητοποιούμε ότι πρέπει με όλο αυτό τον κόσμο να έχουμε μια συνεχή συζήτηση για την επίλυση των προβλημάτων» .

Τέλος ο κ.Θεοδωράκης ανακοίνωσε πως «Το Ποτάμι» στις 21 Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση με την Επιτροπή Διαλόγου που έχει συγκροτήσει με προσωπικότητες οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί στο κόμμα του, θα παρουσιάσει τις κυβερνητικές προτάσεις του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top