Να το ΦΕΚ της επι��τράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ

Συνεδριάζει η ΓΕΝΟΠ - Εκτός λειτουργίας άλλη μια μονάδα

Να το ΦΕΚ της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της μικρής ΔΕΗ καθώς η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη των υπηρεσιών των εργαζομένων της ΔΕΗ μετά και την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Έχοντας υπόψη την επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των εργαζομένων στις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και δημόσια υγεία λόγω της παρατεινόμενης αδυναμίας ομαλής ηλεκτροδότησης της χώρας και της εξ αυτής έκθεσης των καταναλωτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων πληθυσμού σε σοβαρούς κινδύνους υγείας, αποφασίζουμε: Κηρύσσουμε σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης το σύνολο των εργαζομένων στις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και των αναγκαίων πόρων» αναφέρεται στο σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, που εκδόθηκε το πρωί με την υπογραφή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

fek.jpg

Την ίδια ώρα και ενώ περιμένουν τα φύλλα πορείας, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ συνεδριάζουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σπάρτακος: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας καταδικάζοντας κάθε ανέντιμη και αντιδημοκρατική τακτική» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το Σωματείο Σπάρτακος της ΔΕΗ, που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε πάντως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Γ. Αδαμίδης, η συνέχιση του αγώνα δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους, όταν υλοποιηθεί η επίταξη των υπηρεσιών τους που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Εκτός λειτουργίας άλλη μία μονάδα

Εκτός λειτουργιάς έθεσαν το πρωί άλλη μια μονάδα στον ΑΗΣ Καρδιάς οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μονάδων που είναι εκτός λειτουργιάς από 13 σε 14 σε σύνολο 21 μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα.

Όπως είπαν στο Thesstoday, τις επόμενες ώρες ετοιμάζονται να θέσουν εκτός λειτουργιάς ακόμη μια μονάδα, την 5η, στο Λαύριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top