Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ

Ποια νέα κατηγορία φοιτητών δικαιούται μετεγγραφή

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία διευρύνονται οι κατηγορίες φοιτητών που δικαιούνται μετεγγραφή μεταξύ ομοειδών τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, όπως είχε προαναγγείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Εκτός από τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τις ειδικές κατηγορίες, που προβλέπει ο νόμος 4264, δυνατότητα μεταφοράς μετεγγραφής αποκτούν και οι φοιτητές στις οικογένειες των οποίων το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 9.000 ευρώ.

Με βάση αυτό το κριτήριο, ωστόσο, ο αριθμός των επιτυχόντων, που θα δικαιούνται μετεγγραφής, δεν θα μπορεί να ξεπερνάει το 10% του συνολικού αριθμού των εισαχθέντων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υποδοχής.

Σε περίπτωση που το ποσοστό των δικαιούχων ξεπερνά το 10%, τότε ως κριτήριο για την μετεγγραφή θα λαμβάνεται ο βαθμός εισαγωγής και μόνον.

Φέτος οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με την υποβολή της αίτησης σε δύο τμήματα που αντιστοιχούν στο τμήμα που εισήχθησαν στις εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012, ενώ η μεταφορά θέσης αρχίζει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά πλέον την αίτησή τους, ενώ η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top