Δημοψήφισμα για την πώληση της ΔΕΗ ζητά ο Τσίπρας

Με διαδικασία ριφιφί παρομοίασε την ψηφοφορία

 Δημοψήφισμα για την πώληση της ΔΕΗ ζητά ο Τσίπρας

​Πρωτοβουλία για να γίνει δημοψήφισμα αναφορικά με το θέμα της ΔΕΗ αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό τόνισε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Ο κ.Τσίπρας είπε μάλιστα πως θα επικοινωνήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, προκειμένου να συλλέξουν 120 υπογραφές βουλευτών για να μην περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο.

«Θα επικοινωνήσω τις επόμενες ώρες με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκειμένου μαζί με τους 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εάν υπάρξει ψήφιση αυτού του εκτρώματος από το θερινό τμήμα εν κρυπτώ να προχωρήσουμε στη συλλογή 120 υπογραφών βουλευτών ώστε με βάση το άρθρο 44 παράγραφος 2 του Συντάγματος να ζητήσουμε διαδικασία στη Βουλή προκειμένου να ψηφίσει το Σώμα και να τοποθετηθούν όλοι και να μην κρύβονται πίσω από το θερινό τμήμα που τάχα κάνουν ότι διαφωνούν εδώ όλοι θα μετρηθούμε με τις ιστορικές μας ευθύνες για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας εθνικό έγκλημα την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ηλεκτρικού ρεύματος

Αναφερόμενος στην διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, έκανε λόγο για “διαδικασία ριφιφί” και επανέλαβε πως στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν θα αναγνωρίσει την οποιαδήποτε συμφωνία για τη ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, που επιβλήθηκαν με εκβιασμούς και απειλές για τον κίνδυνο «αποκλεισμού» της χώρας και σχολίασε: «Μόνο από το Μουντιάλ αποκλειστήκαμε κι εκεί επειδή δεν βάλαμε το πέναλτι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top