Τα πάνω κάτω από σήμερα για εργασιακά-ασφαλιστικό

Ποιες αλλαγές επηρεάζουν τη ζωή μας

Αλλάζουν τα δεδομένα από σήμερα για τα εργασιακά σε επικουρικές συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ αυξάνονται τα τιμολόγια ρεύματος για τα εξοχικά.

Από σήμερα μείωση 3,9% στις ασφαλιστικές εισφορές ισχύει για εργοδότες και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα οι εισφορές θα μειωθούν κατά 2,9% για τους εργοδότες και 1% για τους εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε στο Star o Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Καραγεωργόπουλος, η μείωση της εργατικής συμμετοχής επί των ασφαλιστικών εισφορών δεν είναι βέβαιο ότι θα σημάνει και άμεση αύξηση των μισθών των εργαζομένων, καθώς πάρα πολλοί εργοδότες θα αρνηθούν να μετακυλήσουν αυτή τη μείωση ως αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων.

Μειώνονται από σήμερα και οι επικουρικές συντάξεις των προβληματικών ασφαλιστικών ταμείων, κατά 5,2%. Μέσα στο καλοκαίρι ψαλίδι αναμένεται να πέσει και στα εφάπαξ.

Από τα τιμολόγια ρεύματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιδοτούνται τα εξοχικά. Αυτές οι σταυροειδείς, όπως λέγονται, επιδοτήσεις, πρόκειται να καταργηθούν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας προς την Ευρώπη. Αποτέλεσμα θα είναι να ακριβύνει το ρεύμα των εξοχικών.

Ωστόσο, η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξορθολογισμού των τιμολογίων και ότι οι αυξήσεις δεν θα ισχύσουν από σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top