Κάλεσμα συνεργασίας από Αβραμόπουλο στους πρέσβεις-ακόλουθους άμυνας της Ε.Ε.

Μίλησε για «επικίνδυνες σειρήνες του λαϊκισμού και του εθνικισμού»

Κάλεσμα συνεργασίας από Αβραμόπουλο στους  πρέσβεις-ακόλουθους άμυνας της Ε.Ε.

Έκκληση για συνεργασία, συλλογική δράση και σταθερή πίστη στο ευρωπαϊκό όραμα «αψηφώντας τις επικίνδυνες σειρήνες του λαϊκισμού και του εθνικισμού» απηύθυνε στους πρέσβεις και τους ακολούθους Άμυνας των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην οποία παρέστησαν επίσης η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η συλλογική δράση και η σταθερή μας πίστη στο ευρωπαϊκό όραμα πρέπει να χρησιμεύει ως πυξίδα μας για να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που θέτουν η κρίση του κοινωνικού κράτους, η ανεξέλεγκτη άνοδος της παράνομης μετανάστευσης, το περιβαλλοντικό και άλλα παγκόσμια ζητήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στον τομέα της Ασφάλειας και της Άμυνας και στις ενέργειες της Προεδρίας για την προώθηση της ναυτική ασφαλείας, της κυβερνοασφάλειας, της βιωσιμότητας στην άμυνα και της ανάπτυξη δυνατοτήτων για την ενίσχυση της Κοιν��ς Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στην κρίση στην Ουκρανία, την οποία χαρακτήρισε «μείζονα στρατηγική εξέλιξη, η οποία δείχνει επιστροφή σε προκλήσεις σχετικές με τη χρήση βίας και με την απειλή χρήσης βίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Για τη χώρα μας ανέφερε ότι μέσα σε αυτό το γεωπολιτικό περιβάλλον «παραμένει πόλος σταθερότητας και ο νοτιανατολικός ευρωπαϊκός παράγοντας για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών και συμφερόντων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top