ΔΗΜΑΡ: Μεσαιωνικής σύλληψης φυλακές στο ν/σ για το σωφρονιστικό σύστημα

"O εκσυγχρονισμός των φυλακών πρέπει να γίνει με βάση διεθνή πρότυπα"

ΔΗΜΑΡ: Μεσαιωνικής σύλληψης φυλακές στο ν/σ για το σωφρονιστικό σύστημα

Για «μεσαιωνικής σύλληψης φυλακές» κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα το οποίο φέρνει ρυθμίσεις όπως η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για ορισμένες κατηγορίες κρατουμένων «που κινούνται σαφέστατα πέρα και έξω από το κράτος δικαίου, τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες του 2006 ή ακόμα και του ελληνικού Συντάγματος».

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για επιμονή της κυβέρνησης παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης «τις ενστάσεις των αρμοδίων φορέων και αγνοώντας 4.500 κρατούμενους – απεργούς πείνας».

Σύμφωνα με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη «ο εκσυγχρονισμός του σωφρονιστικού συστήματος πρέπει να γίνει με βάση διεθνή πρότυπα και όχι ετικέτες ως προς την επικινδυνότητα των κρατουμένων» .

Η ΔΗΜΑΡ ζητά την «ψήφιση του σχεδίου Σωφρονιστικού Κώδικα που εκκρεμεί ένα χρόνο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ένα περισσότερο προοδευτικό Ποινικό Κώδικα και τη συγκρότηση μιας επιτροπής ειδικών που θα σχεδιάσει τα ζητήματα ασφάλειας χωρίς εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top