Ν. Δένδιας σε εκδήλωση του ΣΕΒ: εθνικό και πατ��ιωτικό καθήκον οι μεταρρυθμίσεις

Και συνάντηση προηγουμένως με την ΓΣΕΒΕΕ

Εθνικό και πατριωτικό καθήκον χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του ΣΕΒ στον «Ελληνικό Κόσμο» για την επιχειρηματικότητα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε συγκεκριμένα ότι «οι μεταρρυθμίσεις δεν αποτελούν απάντηση στις απαιτήσεις της τρόικα. Αποτελούν το εθνικό και πατριωτικό καθήκον, αναγκαίο όρο της ανάπτυξης και της εθνικής επιβίωσης».

Όπως επίσης ανέφερε ο κ. Δένδιας, «η άρνηση του λαϊκισμού, ο οποίος έχοντας ένδυση την λεοντή της φιλευσπλαχνίας και του δήθεν ενδιαφέροντος για τον μαστιζόμενο από την κρίση συνάνθρ��πο, στρέφεται εναντίον κάθε μεταρρύθμισης, αποτελεί σήμερα τη μέγιστη κοινωνική προσφορά».

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ακόμα ότι ο πραγματικά λαϊκός δημοκρατικός καπιταλισμός είναι «το δικαίωμα του κάθε δημιουργικού Έλληνα που αναλαμβάνει κίνδυνο και πρωτοβουλία, με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο να βρει ένα ισχυρό και σύγχρονο πλαίσιο στήριξης της προσπάθειάς του».

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν 31 επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Μαζί στην Εκκίνηση!» για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των Νέων Επιστημόνων.

Κατά την ίδια εκδήλωση ειδική φορολογική και ασφαλιστική μεταχείριση των νέων επιχειρήσεων ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας.

Επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης στην ΓΣΕΒΕΕ

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε την ΓΣΕΒΕΕ όπου άκουσε τις προτάσεις του προεδρείου της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με τα προβλήματα ρευστότητας και υπερφορολόγησης για τα οποία ενημερώθηκε.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι με την επίσκεψη αποκτά καθαρή εικόνα για τα προβλήματα και τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ καθώς είναι κοινά αποδεκτό ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που «είναι και οικονομικά και κοινωνικά η ραχοκοκαλιά της χώρας βιώνουν τις επιπτώσεις μιας βαθύτατης κρίσης και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πως θα βγούμε από αυτή, σεβόμενοι ο ένας τις απόψεις του άλλου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top