ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά: Σύμμαχος των Μέρκελ-Γιούνκερ και υποστηρικτής των Μνημονίων

Βούλτεψη: Πρωτοφανής ο καιροσκοπισμός τους

Επίθεση στον Α��τώνη Σαμαρά με αφορμή τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα συγχαρητήρια των Ευρωπαίων στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά παρουσιάζεται στις συνόδους Κορυφής μόνο για να στηρίξει τις πιο αντικοινωνικές πολιτικές που εκφράζονται από την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό τον πιο ένθερμο υποστηρικτή του Γιούνκερ, «του οποίου οι θέσεις είναι συνώνυμες με το μηχανισμό των μνημονίων και της σκληρής επιτήρησης της χώρας και ο οποίος σε κάθε ευκαιρία διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το μνημόνιο, διαψεύδοντας έτσι τους εγχώριους συμμάχους του».
Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει καμία πρόταση για την έξοδο από την κρίση «που να μην ταυτίζεται με την ακραία πολιτική λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας, ενώ υποκρίνεται όταν στο εσωτερικό της χώρας μιλά για χαλάρωση της μνημονιακής πολιτικής».
«Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να εκπροσωπείται από τους φίλους των κκ Γιούνκερ και Μέρκελ» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Βούλτεψη: Πρωτοφανής ο καιροσκοπισμός
Στην αντεπίθεση πέρασε η Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για καιροσκοπισμό.
«Την ώρα που ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και λαμβάνει τα συγχαρητήρια όλων των Ευρωπαίων ηγετών μια από τις πιο επιτυχημένες προεδρίες, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει μονότονα να επιτίθεται στους Ευρωπαίους εταίρους μας» αναφέρει η κα Βούλτεψη και προσθέτει: «Επανερχόμενος σε προσωπικές αναφορές και πριν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα το Κείμενο των Συμπερασμάτων, που περιλαμβάνει σημαντικές πρόνοιες για τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της ανάπτυξης, της ανεργίας και της παράνομης μετανάστευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τις ίδιες μονότονες και άνευ περιεχομένου “καταγγελίες”».
H ίδια, υπενθυμίζει ότι ο κ. Τσίπρας είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Γιούνκερ και σημειώνει σκωπτικά: «Όπως φαίνεται, για τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του, ο "σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία" ισχύει κατά περίπτωση και όποτε βολεύει τις δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια έκφραση πρωτοφανούς πολιτικού καιροσκοπισμού».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top