Πλακιωτάκης: Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών ή παιδικών σταθμών

«Να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα καμία μητέρα, εργαζόμενη ή άνεργη»

Πλακιωτάκης: Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών ή παιδικών σταθμών
«Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας είναι να μη μείνει κανένα παιδί έξω από το βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό» δήλωσε ο Ιωάννης Πλακιωτάκης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Θεοδώρας Τζάκρη.

«Προσπαθούμε να δώσουμε την δυνατότητα στις μητέρες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς και πολλές φορές αντικρουόμενους ρόλους που καλούνται να παίξουν ενισχύοντας αφενός την οικογενειακή μέριμνα και αφετέρου την παιδική προστασία. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την σημασία που έχουν για την κοινωνία οι δράσεις μας και είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με έναν και μόνο στόχο. Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού ή παιδικού σταθμού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας ξεκαθάρισε πως ο αριθμός των παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για την νέα περίοδο 2014-15 θα κινηθεί σε περσινά επίπεδα, δηλαδή περίπου 69.000 παιδιά, ενώ υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει προσπάθειες ώστε «να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα καμία μητέρα, εργαζόμενη ή άνεργη».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασία τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σχετική πρόσκληση, ενώ το σχετικό κονδύλι θα καλυφθεί και από εθνικούς πόρους και από κοινοτική συνδρομή. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top