Τσίπρας: να αποτρέψουμε τη διάσπαση και την εκποίηση της ΔΕΗ

«Ό,τι και να ψηφίσει η Βουλή θα εμποδίσουμε την υλοποίηση του σχεδίου»

Τσίπρας:  να αποτρέψουμε τη διάσπαση και την εκποίηση της ΔΕΗ

«Στόχος είναι να αποτρέψουμε την διάσπαση και εκποίηση της ΔΕΗ» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή εκδήλωση κατά της διάσπασης της επιχείρησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, στόχος επίσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να συγκροτήσει ένα πλατύ ανοιχτό παλλαϊκό μέτωπο» για να μην περάσει το νομοσχέδιο για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πρέπει «να αποτραπεί το πλιάτσικο στον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας» και μίλησε για την ανάγκη προστασίας των πολιτών και των καταναλωτών από «νέα επιδρομή στα τιμολόγια».

Αναφέρθηκε ακόμη στο δίλημμα «με ποια μεριά είσαι» και πρόσθεσε ότι «στη μεγαλύτερη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε ο τόπος, όλες οι δυνάμεις, προσωπικότητες και διανοούμενοι, συλλογικότητες, πρέπει να διαλέξουν πλευρά».

Για μία ακόμη φορά κατήγγειλε την κυβέρνηση για το κλείσιμο της Βουλής. λέγοντας ότι αυτό έγινε με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει νομοθετικό έργο, «ενώ όταν ξεκίνησαν τα θερινά τμήματα υπήρξε καταιγισμός νομοσχεδίων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, υποβαθμίζοντας κι άλλο τη Βουλή, απαξιώνοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Δεν έχουμε να κάνουμε με μεταρρυθμίσεις. Έχουμε να κάνουμε με απορύθμιση εις βάρος της κοινωνίας και των πολιτών. Δεν έχουμε να κάνουμε με προαπαιτούμενα. Έχουμε να κάνουμε με απαιτήσεις του πιο κερδοσκοπικού κεφαλαίου»

Προειδοποίησε επίσης την κυβέρνηση: «Αλλά ας το έχουν υπόψη τους, ό,τι και να ψηφίσει το θερινό τμήμα. Το μέτωπο που συγκροτούμε, φιλοδοξούμε να είναι παρόν και την επόμενη μέρ��. Ώστε να εμποδίσουμε την υλοποίηση ενός εγκληματικού για το δημόσιο συμφέρον σχεδιασμού» .

Κατά την ίδια εκδήλωση ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 23ης Ιουνίου για διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ, την εκχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του 17% των μετοχών της ΔΕΗ και τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ. «Κάθε πράξη των κερδοσκοπικών αρπακτικών κεφαλαίων όσο κατέχουν την ΔΕΗ θα ακυρωθεί» ανακοίνωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top