Θεοδωράκης: Με 12% γινόμαστε συγκυβέρνηση, με 6% είμαστε απλά ουρά

Ξεκινά αύριο το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού

Θεοδωράκης: Με 12% γινόμαστε συγκυβέρνηση, με 6% είμαστε απλά ουρά
Το απόγευμα της Παρασκευής θα αρχίσουν οι διεργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του Ποταμιού, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 του μήνα και θα διεξαχθεί στο Τεχνολογικό Πoλιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως επέλεξε το Λαύριο «για να τονίσουμε το αύριο», ενώ χαρακτήρισε το Ποτάμι «ένα κόμμα από το πουθενά, χωρίς κανένα κομματικό παρελθόν».

Ο ιδρυτής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στη θέση που θα έχει το Ποτάμι σε ενδεχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό στο μέλλον: «Αν έχω 5% ή 6% θα είμαι ουρά. Εάν ένας τέτοιος φορέας έχει 12% και το πρώτο κόμμα έχει 25% ή 27% θα υπάρχει ουρά; Όχι, θα υπάρχει ουσιαστικά συγκυβέρνηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η λύση στη χώρα σήμερα «δεν μπορεί να είναι ούτε το αριστερό έτσι όπως εμφανίζεται, ούτε το δεξιό αλλά το καινούργιο, το οποίο δεν είναι πάντα κάτι που θα πέσει από τον ουρανό, αλλά είναι μία σύνθεση».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στον Γιάννη Μπουτάρη και τον Γιώργο Καμίνη, σημειώνοντας ότι θα είναι κάτι περισσότερο από ομιλητές: «Είναι μέσα στη δεξαμενή σκέψης του Ποταμιού, θα μετέχουν στις συζητήσεις. Δεν έρχονται επειδή το συνέδριο είναι κοντά στην πόλη τους και λένε “ε, θα περάσω”».

Τέλος, ο ιδρυτής του Ποταμιού σημείωσε πως στο συνέδριο θα υπάρχει είσοδος για όλους, ακόμη και τους δημοσιογράφους προκειμένου το Ποτάμι να καλύψει τα έξοδα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top