Βίτσας: Βασικός στόχος να απαλλαγεί η Ελλάδα από την κυβέρνηση

Απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Βίτσας: Βασικός στόχος να απαλλαγεί η Ελλάδα από την κυβέρνηση

​Άστραψε και βρόντηξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας με αφορμή τα νομοσχέδια για την μικρή ΔΕΗ και τον αιγιαλό που φτάνουν στα θερινά τμήματα της Βουλής με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Η «απαλλαγή» της χώρας από την παρούσα κυβέρνηση είναι ο πρωταρχικός σκοπός τόνισε ο κ.Βίτσας, υπογραμμίζοντας ότι ο «λαός δεν είναι λωτοφάγος».

Όπως επεσήμανε ο κ.Βίτσας «καθήκον» του κάθε βουλευτή είναι να πράξει τα απαραίτητα προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκλογές, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει στην «κατοχή» του μόνο το 30% των ψηφοφόρων.

Αναφερόμενος στο θέμα των συνασπισμών που μπορεί να επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας έσπευσε να τονίσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα και κύρια αναζητεί συμμέτοχους στην κοινωνία. Πιστεύουμε στην κοινωνική κινητοποίηση και στην πολιτική ανάδραση των δυνάμεων της Αριστεράς των δυνάμεων, που ξεκινούν από τους Αριστερούς σοσιαλιστές μέχρι την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και της ριζοσπαστικής Οικολογίας συμπεριλαμβανομένης».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς «το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι μνημονιακή δύναμη».

Όσο για τη συζήτηση που γίνεται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «είναι χωρίς ονόματα. Αυτό είναι ένα νέο στοιχείο που χρησιμοποιεί ο κ. Σαμαράς. Από τις προσωπικές μου εκτιμήσεις η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών δεν ��γαίνει. Αλλά είμαι πολύ καχύποπτος ότι θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν, ως μια νέα τραγωδία, παλιότερες εποχές. Όπως τη δεκαετία του 1960 με τις διαδοχικές αλλαγές των κυβερνήσεων κ.λπ.Καλό θα είναι να το αποφύγουν, γιατί σήμερα είμαστε σε μια νέα κατάσταση και ο κοινωνικός παράγοντας είναι πολύ πιο ενεργός επί της ουσίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top