Γυναίκα αναλαμβάνει την θέση του Χάρη Θεοχάρη (ΦΩΤΟ)

Η πρόταση του Γκίκα Χαρδούβελη

Την Κατερίνα Σαββαΐδου πρότεινε για νέα γγ. Δημόσιων Εσόδων στη θέση του Χ.Θεοχάρη, ο Γκίκας Χαρδούβελης στο υπουργικό συμβούλιο.

katerina.jpg

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η νέα γγ Δημοσίων Εσόδων, όλα δείχνουν πως η κ.Σαββαϊδου θα αναλάβει το δύσκολο έργο του κ.Θεοχάρη, από την στιγμή που αποτελεί πρόταση του νέου υπουργού Οικονομικών.

Ποια είναι η Κατερίνα Σαβαΐδου

Η κα Σαββαΐδου ανήκει στο επιτελείο συμβούλων του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με φορολογικά θέματα, έχει συμμετάσχει στη σύνταξη βασικών νομοθετημάτων του υπουργείου Οικονομικών όπως είναι ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος και ο νέ��ς Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών. Θεωρείται τεχνοκράτης με υψηλή ακαδημαϊκή κατάρτιση στα φορολογικά θέματα και διαθέτει «βαρύ» βιογραφικό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η κυρία Σαββαΐδου, με εξειδίκευση στα φορολογικά θέματα, είναι επιτυχημένη δικηγόρος, ερευνήτρια και έμπειρη επαγγελματίας, με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Senior Manager στην εταιρία «PwC-Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων. Είναι, επίσης, Knowledge Manager όλης της εταιρείας, που στελεχώνεται από περίπου 900 υπαλλήλους.
Είναι Λέκτωρ στο ΑΠΘ, δίδαξε στο ΕΚΠΑ και έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε νομικά έντυπα και οικονομικές εφημερίδες. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνεται η συνεισφορά της στην ίδρυση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας του Υπουργείου Παιδείας (2006-2007).
Η κυρία Σαββαΐδου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1995), έχει δίπλωμα Πανεπιστημιακών Γαλλικών Σπουδών (1994-1995), μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου (1995-1996), μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσιονομικού και Φορολογικού Δικαίου με έμφαση στο Δημοσιονομικό Δίκαιο (1996-1997) και διδακτορικό από το Université de Paris II, Assas, με τίτλο «Η αναγκαστική είσπραξη των φόρων στο γαλλικό και στο ελληνικό Δίκαιο» (1997-2003). Έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο γνωστικό πεδίο του Φορολογικού Δικαίου, και συγκεκριμένα στη φορολογία επιχειρήσεων, στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ (2004-2006). Επίσης, έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Harvard University με θέμα «Συγκριτική φορολογική πολιτική και διοίκηση» (2008-2009).
BINTEO STAR
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top